Предсједник РС

Цвијановић: Српска мора инсистирати на враћању надлежности које су јој одузете

У СВЕЧАНОЈ БЕСЈЕДИ ПОВОДОМ ДАНА РС: „ВЈЕРУЈЕМ У РЕПУБЛИКУ КОЈА ЋЕ БИТИ СВЕ ЈАЧА“
  • Наша обавеза је да бранимо Републику и њене надлежности“, рекла је Жељка Цвијановић, напомињући да многима смета што Српска прославља свој Дан Републике, своју слободу и своју аутономију
  • Нагласила је да је Српска настала у миру, а да је одбрањена у рату те да је свој суверенитет унијела у БиХ и да се Српска залаже за досљедно поштовање и спровођење Дејтонског мировног споразума

ЖЕЉКА Цвијановић, предсједник Републике Српске рекла је да је данас показано заједништво и јединство народа, те да је задовољна што све институције обављају свој посао.

„Данас смо под слоганом „Поносна и вјечна” показали да смо отворено друштво и да желимо да градимо будућност“, рекла је Цвијановићева, додајући да је пред Српском још много изазова политичких и економских.

Додала је да је Српска обавеза за све да не одустанемо од својих увјерења те да је она израз тежње за слободом на овим просторима.

„Наша обавеза је да бранимо Републику и њене надлежности“, рекла је Цвијановићева, напомињући да многима смета што Српска прославља свој Дан Републике, своју слободу, своју аутономију.

Такође, нагласила је, да је Српска настала у миру, а одбрањена у рату те да је свој суверенитет унијела у БиХ и да се Српска залаже за досљедно поштовање и спровођење Дејтонског мировног споразума.

„Српска не смије више никада дозволити да буде уцјењивана и оспоравана“, рекла је Цвијановићева додајући да треба инсистирати на враћању надлежности које су јој одузете.

У свечаној бесједи поводом Дана Републике Српске, Цвијановићева је рекла да Српска и њене институције граде друштво будућности те да је пред Српском пуно посла али да се и не смију затварати очи пред проблемима као што је демографија, а са чиме се сусрећу и многе развијеније цјелине.

„Вјерујем у Републику која ће бити све јача“ рекла је Цвијановићева

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар