Predsjednik RS

Cvijanović: Srpska mora insistirati na vraćanju nadležnosti koje su joj oduzete

U SVEČANOJ BESJEDI POVODOM DANA RS: „VJERUJEM U REPUBLIKU KOJA ĆE BITI SVE JAČA“
  • Naša obaveza je da branimo Republiku i njene nadležnosti“, rekla je Željka Cvijanović, napominjući da mnogima smeta što Srpska proslavlja svoj Dan Republike, svoju slobodu i svoju autonomiju
  • Naglasila je da je Srpska nastala u miru, a da je odbranjena u ratu te da je svoj suverenitet unijela u BiH i da se Srpska zalaže za dosljedno poštovanje i sprovođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma

ŽELJKA Cvijanović, predsjednik Republike Srpske rekla je da je danas pokazano zajedništvo i jedinstvo naroda, te da je zadovoljna što sve institucije obavljaju svoj posao.

„Danas smo pod sloganom „Ponosna i vječna” pokazali da smo otvoreno društvo i da želimo da gradimo budućnost“, rekla je Cvijanovićeva, dodajući da je pred Srpskom još mnogo izazova političkih i ekonomskih.

Dodala je da je Srpska obaveza za sve da ne odustanemo od svojih uvjerenja te da je ona izraz težnje za slobodom na ovim prostorima.

„Naša obaveza je da branimo Republiku i njene nadležnosti“, rekla je Cvijanovićeva, napominjući da mnogima smeta što Srpska proslavlja svoj Dan Republike, svoju slobodu, svoju autonomiju.

Takođe, naglasila je, da je Srpska nastala u miru, a odbranjena u ratu te da je svoj suverenitet unijela u BiH i da se Srpska zalaže za dosljedno poštovanje i sprovođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

„Srpska ne smije više nikada dozvoliti da bude ucjenjivana i osporavana“, rekla je Cvijanovićeva dodajući da treba insistirati na vraćanju nadležnosti koje su joj oduzete.

U svečanoj besjedi povodom Dana Republike Srpske, Cvijanovićeva je rekla da Srpska i njene institucije grade društvo budućnosti te da je pred Srpskom puno posla ali da se i ne smiju zatvarati oči pred problemima kao što je demografija, a sa čime se susreću i mnoge razvijenije cjeline.

„Vjerujem u Republiku koja će biti sve jača“ rekla je Cvijanovićeva

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar