Главно Предсједник РС

Цвијановић у Вашингтону разговарала са Бирманом, Вајнстајном и Левином

ЗАХВАЛИЛА СЕ УСАИД НА РАЗВОЈНОЈ ПОМОЋИ ТЕ АМЕРИЧКЕ АГЕНЦИЈЕ СРПСКОЈ

Жељка Цвијановић и Брок Бирман

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Вашингтону да је Српска заинтересована за унапређење економске сарадње са САД у свим областима од заједничког интереса.

Цвијановићева је током разговора са помоћником директора УСАИД за Европу и Евроазију, Броком Бирманом, захвалила за развојну помоћ те америчке агенције Републици Српској, а исказана је обострана спремност за наставак партнерства, посебно у програмима усмјереним на подршку младима, економски развој, привлачење инвестиција и отварање нових радних мјеста.

– Она је оцијенила да су, захваљујући досадашњој веома доброј сарадњи институција Републике Српске и УСАИД-а, у Српској реализовани бројни корисни пројекти у туризму, пољопривреди, енергетској ефикасности, финансијској стабилности, као и заштити животне средине – саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Током боравка у САД, Цвијановићева је посјетила Хадсон институт, гдје је разговарала са предсједником тог института Кенетом Вајнстајном, а у Вашингтону се састала и са представницима јеврејских организација у Америци.

Цвијановићева и Марк Левин, извршни потпредсједник и извршни директор Америчке организације за подршку евроазијским Јеврејима, разговарали су о сјећању на логоре смрти у Другом свјетском рату и велико страдање Срба, Јевреја и Рома.

Разговарано је и о плановима за изградњу новог меморијалног комплекса у Доњој Градини, који ће заједнички реализовати Србија и Република Српска, те предстојећој комеморацији поводом Дана сјећања на жртве усташког злочина-геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар