Predsjednik RS

Cvijanović: Velike žrtve i veliki ideali zaslužuju veliko poštovanje

U REPUBLICI SRPSKOJ OBILJEŽEN DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM
  • Nedeljko ČUBRILOVIĆ: Za cijeli slobodarski svijet ovo je danas sveti dan. Sigurno da naš narod pripada tom dijelu svijeta. Ovo treba da se obilježava, pamti, prenosi na nove generacije da se nikada jedno takvo zlo ne bi pojavilo
  • Ambasador Rusije u BiH Petar IVANCOV: Prije 75 godina zajedno smo pobijedili fašizam i danas zajedno rješavamo zadatke koji su pred nama, našim zemaljana i Evropom. Ubijeđen sam da ćemo pobijediti i u ovim teškim okolnostima u kojima se nalazi svijet

PREDSJEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da srpski narod treba da bude ponosan na svoju prošlost i doprinos koji je dao u borbi protiv velikog zla – fašizma.

Na obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom Cvijanovićeva je istakla da budućim generacijama moraju biti pokazane vrijednosti i ideali zbog kojih je bilo mnogo žrtava.

– Velike žrtve i veliki ideali zaslužuju veliko poštovanje, takav mora biti i naš odnos prema onima koji su dali živote za slobodu i doprinos u borbi protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da Republika Srpska baštini ove vrijednosti i da je važno da buduće generacije poštuju ove žrtve, ali i razumiju snagu borbe i ideala za koje su se oni borili.

– Naravno da je i Evropa izvukla veliku pouku iz Drugog svjetskog rata i zato je nakon toga uspostavila novi način funkcionisanja i zajedništva na svom prostoru. Zato treba razumjeti zašto se Dan pobjede nad fašizmom istovremeno doživljava i obilježava i kao Dan Evrope – navela je Cvijanovićeva.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da srpski narod ima razloga da se ponosi učešćem i davanjem doprinosa u borbi protiv zla kakvo je fašizam.

– Za cijeli slobodarski svijet ovo je danas sveti dan. Sigurno da naš narod pripada tom dijelu svijeta. Ovo treba da se obilježava, pamti, prenosi na nove generacije da se nikada jedno takvo zlo ne bi pojavilo – rekao je Čubrilović.

Ruski ambasador u BiH Petar Ivancov izrazio je uvjerenje da će svijet i danas zajedno pobijediti u teškim okolnostima pandemije kao što je pobijedio fašizam u Drugom svjetskom ratu.

– Prije 75 godina zajedno smo pobijedili fašizam i danas zajedno rješavamo zadatke koji stoje ispred nas, naših zemalja i Evrope. Ubijeđen sam da ćemo pobijediti i u ovim teškim okolnostima u kojima se nalazi svijet – rekao je Ivancov.

On je građanima Republike Srpske čestitao Dan pobjede nad fašizmom.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar