Предсједник РС

Цвијановић: Заставе Српске је уклоњена ноћу, када се сва криминална дјела дешавају

„САДА ЈЕ ЈАСНИЈЕ У КАКАВ МРАЧНИ АМБИЈЕНТ ЈЕ СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ ДОШАО ДА РАДИ“
  • Милорад Додик је заставу Републике Српске однио у Предсједништво БиХ да покаже да та заједничка институција није власништво једног народа и да ће бити заједничка онолико колико у њој има трпељивости и мјеста за сва три народа“
  • „Ноћно уклањање заставе РС још више треба да нас у Републици Српској држи окупљенима око интереса Републике, да радимо на њеном јачању, да чувамо стабилност њених институција и да упорно и неуморно развијамо свијест о важности њеног очувања“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да је предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик заставу Републике Српске однио у Предсједништво БиХ да покаже да та заједничка институција није власништво једног народа и да ће бити заједничка онолико колико у њој има трпељивости и мјеста за сва три народа.

На молбу Срне да прокоментарише синоћно уклањање заставе Српске испред кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ у Сарајеву, Цвијановићева је рекла да су та дешавања, нажалост, у потпуности разоткрила како функционишу ствари на нивоу БиХ.

„Милорад Додик је заставу Републике Српске унио у зграду Предсједништва БиХ у складу са својим убјеђењем да ако је БиХ заједничка, како нам упорно говоре, онда Република Српска и њени интереси морају бити адекватно заступљени и поштовани. Тај став је добио огромну подршку међу грађанима Републике Српске на протеклим изборима и он је то учинио достојанствено у по бијела дана. Чињеница да је застава уклоњена у по ноћи, када се сва криминална дјела обављају, најбоље осликава мрачни амбијент у који је српски члан Предсједништва дошао да ради“, истакла је предсједник Српске.

Она је оцијенила да порука која се тиме послала Републици Српској није тек неки инцидент и не треба је олако узимати.

„Сјетиће се многи крваве свадбе из 1992. године када је у том истом Сарајеву убијен сват и запаљена српска застава, чиме је одаслана порука по чијој мјери се кроји БиХ и коме у њој нема мјеста. Двадесетшест година касније заставом Републике Српске у Предсједништву БиХ српски члан Предсједништва Милорад Додик шаље једноставну, уставну и потпуно легитимну поруку – Србима ту припада исто толико мјеста колико и другим народима“, нагласила је Цвијановићева.

Нажалост, каже она, одговор који је стигао показује да ту нема мјеста за све и да то није формула по којој функционише Сарајево.

„То још више треба да нас у Републици Српској држи окупљенима око интереса Републике, да радимо на њеном јачању, да чувамо стабилност њених институција и да упорно и неуморно развијамо свијест о важности њеног очувања“, поручила је предсједник Републике Српске.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар