Предсједник РС

Додик: Ако Савез за промјене нема бољи програм од напада на Србију и Русију – нека се повуче из изборне трке

ПОСТОЈАЛЕ СУ ОПСТРУКЦИЈЕ ИЗ САРАЈЕВА ПОВОДОМ ПОСЈЕТЕ СЕРГЕЈА ЛАВРОВА
  • „Одједном се заказани састанак чланова Предсједништва БиХ са Лавровим почео отказивати, јер као Бакир Изетбеговић има неке проблеме, па није могао да дође, а била је сугестија Американаца да то не уради“
  • „Младен Иванић, по налогу својих британских ментора, руши све мостове које је Република Српска годинама брижљиво градила. Ако је заиста заинтересован да се изборни процес у Републици Српској проведе без мијешања са стране – зашто није именовао оне који су се ‘упумпавањем’ великог новца у медије и цивилни сектор у Српској већ умијешали у изборни процес и зашто није рекао да је мисија од 40 британских обавјештајаца, који су дошли да се умијешају у изборни процес, непотребна. Уместо тога, оптужује Србију да се мијеша у изборе у Српској“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да постоје опструкције из Сарајева које се односе на посјету министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова Бањалуци.

„Одједном се заказани састанак чланова Предсједништва БиХ са Лавровим почео отказивати, јер као Бакир Изетбеговић има неке проблеме, па није могао да дође, а била је сугестија Американаца да то не уради“, рекао је Додик новинарима у Шарговцу код Бањалуке.

Он је истакао да је била сугестија да буде онемогућен пријем за Лаврова на високом нивоу.

„И када је вјероватно Лавров сазнао за ово, онда је дошло до помјерања датума његове посјете. О свему треба питати оне који о овоме више знају“, додао је Додик.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров требало је у понедјељак, 17. септембра да присуствује освештању темеља руско-српског центра у Бањалуци, али је његов долазак одгођен за петак, 21. септембар.

Додик је изјавио агенцији Срни да, након што је својим нечињењем нанио озбиљан ударац добрим односима Руске Федерације и Републике Српске – пристајући на прављење „црне листе“ држављана Русије – српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић напао је и државни врх Србије да се наводно мијеша у изборни процес у Српској

„Јасно је да Младен Иванић, по налогу својих британских ментора, руши све мостове које је Република Српска годинама брижљиво градила. Ако је заиста заинтересован да се изборни процес у Републици Српској проведе без мијешања са стране зашто није именовао оне који су се ‘упумпавањем’ великог новца у медије и цивилни сектор у Српској већ умијешали у изборни процес и зашто није рекао да је мисија од 40 британских обавјештајаца, који су дошли да се умијешају у изборни процес, непотребна“, рекао је Додик Срни замољен да прокоментарише Иванићеву изјаву да Србија не треба да се мијеша у изборе у Републици Српској.

Предсједник Српске је нагласио да је Младен Иванић нападом на врх државе Србије покушао да скрене пажњу са оних који се заиста мијешају у изборе у Српској и напао Србију у тренутку када она бије једну од најтежих битака, покушавајући да ријеши једно од најважнијих државних питања, какво је Косово и Метохија.

„Иванић би морао да одговори грађанима Српске зашто му сметају вртићи, школе, мостови и други објекти које Србија гради у Српској, не питајући ко је гдје власт, а не сметају му паре које западњаци пласирају у медије и НВО“, истакао је Додик.

Он је поручио њему и Савезу за промјене да се Република Српска никада неће одрећи својих пријатеља попут Србије и Русије, ма шта они радили по налогу западних центара моћи.

„Предсједник Србије је најважнији гост Српске одувијек, тако је било и тако ће бити док год је СНСД на власти у Српској. А они, ако немају бољи изборни програм од напада на Србију и Русију, нека се повуку из изборне трке“, рекао је Додик, који је лидер СНСД-а.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар