Предсједник РС

Додик британској амбасади: Ни ја не вјеруем у теорије завјере, али су 40 стигла због завјере

УКАЗАО ЈОЈ ДА ЈЕ ГЕВИН ВИЛИЈАМСОН ОТКРИО ДА СУ У БиХ ПОСЛАТИ ЗБОГ - ИЗБОРА

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да он није рекао да Велика Британија шаље војнике обавјештајце да прате изборни процес у БиХ и спријече руски утицај, већ британски министар одбране Гевин Вилајмсон, а пренијели свјетски и домаћи медији.

На молбу Срне да прокоментарише данашње саопштење британске Амбасаде у којем „моли све релевантне факторе“ да, како кажу, престану са покушајима да увуку Уједињено Краљевство у своје изборне кампање, Додик је рекао да уколико британска Амбасада има потребу да полемише о теми избора и изборне кампање са Милорадом Додиком, а то и чине овим саопштењем, предложио им је да прво обаве разговор са чланом своје владе, који је управо и рекао да имају намјеру да се активно укључе у изборни процес.

„Амбасада Велике Британије не би смјела да држи слово о слободи изражавања, нити било ком унутрашњем политичком питању, јер прво нису овдје да би се тиме бавили, а друго британски амбасадор се недавно грубо обрушио на уређивачку политику РТРС-а за шта би из било које земље која има суверенитет био напрасно испрашен“, истакао је предсједник Српске.

„И на крају, мораћу да се сложим са Британцима када помињу теорије завјере. Ни ја не вјерујем у теорије завјере, вјерујем завјери и о једној таквој и говоримо посљедњих дана“, поручио је Додик.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар