Predsjednik RS

Dodik britanskoj ambasadi: Ni ja ne vjeruem u teorije zavjere, ali su 40 stigla zbog zavjere

UKAZAO JOJ DA JE GEVIN VILIJAMSON OTKRIO DA SU U BiH POSLATI ZBOG - IZBORA

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da on nije rekao da Velika Britanija šalje vojnike obavještajce da prate izborni proces u BiH i spriječe ruski uticaj, već britanski ministar odbrane Gevin Vilajmson, a prenijeli svjetski i domaći mediji.

Na molbu Srne da prokomentariše današnje saopštenje britanske Ambasade u kojem „moli sve relevantne faktore“ da, kako kažu, prestanu sa pokušajima da uvuku Ujedinjeno Kraljevstvo u svoje izborne kampanje, Dodik je rekao da ukoliko britanska Ambasada ima potrebu da polemiše o temi izbora i izborne kampanje sa Miloradom Dodikom, a to i čine ovim saopštenjem, predložio im je da prvo obave razgovor sa članom svoje vlade, koji je upravo i rekao da imaju namjeru da se aktivno uključe u izborni proces.

„Ambasada Velike Britanije ne bi smjela da drži slovo o slobodi izražavanja, niti bilo kom unutrašnjem političkom pitanju, jer prvo nisu ovdje da bi se time bavili, a drugo britanski ambasador se nedavno grubo obrušio na uređivačku politiku RTRS-a za šta bi iz bilo koje zemlje koja ima suverenitet bio naprasno isprašen“, istakao je predsjednik Srpske.

„I na kraju, moraću da se složim sa Britancima kada pominju teorije zavjere. Ni ja ne vjerujem u teorije zavjere, vjerujem zavjeri i o jednoj takvoj i govorimo posljednjih dana“, poručio je Dodik.

(Srna)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar