Предсједник РС

Додик: ЦИА је скривањем извјештаја о масакру више од 1.000 Срба око Сребренице учинила САД саучесником

У УН ЈЕ ЗАВЕДЕН ТЕК 2. ЈУНА 1995. И СМЈЕШТЕН У СУТЕРЕН СА ОЗНАКОМ „ОПШТА НАМЈЕНА“
  • „Сад је потпуно јасно да је администрација тадашњег америчког предсједника Била Клинтона била у функцији сатанизације српског народа и прикривања злочина који су припадници Армије БиХ починили над Србима. Тиме су се Клинтон и његова администрација сврстали у директне саучеснике тих монструозних злочина, као и у саучеснике догађаја који су се догодили у и око Сребренице у љето 1995. године“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да сакривање документа о масакру над више од 1.000 Срба око Сребренице из 1993. године од америчке Централне обавјештајне службе представља злочин према истини и тим људима који су страдали од Армије БиХ, као и према правди, коју ни након 25 година нису дочекали сродници пострадалих у средњем Подрињу.

„Сад је потпуно јасно да је администрација тадашњег америчког предсједника Била Клинтона била у функцији сатанизације српског народа и прикривања злочина који су припадници Армије БиХ починили над Србима. Тиме су се Клинтон и његова администрација сврстали у директне саучеснике тих монструозних злочина, као и у саучеснике догађаја који су се догодили у и око Сребренице у љето 1995. године“, истакао је Додик, замољен да прокоментарише информацију да је документ о масакру над више од хиљаду Срба око Сребренице из 1993. године ЦИА крила двије године, а онда га похранила међу неважна свједочанства како не би запао за око истраживачима.

Београдске „Вечерње новости“ наводе да је послије 23 године у сједишту УН у Њујорку лоциран изгубљени извјештај, који је у мају 1993. године однесен у сједиште ЦИА у Ленглију и у УН.

Као званичан документ УН заведен је под бројем А/46/171 и С/2563, али тек 2. јуна 1995. године, а подведен је под „Општа намјена“ и налази се у соби ГА 57, у сутерену на углу 46. улице и Прве авеније у Њујорку.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар