Предсједник РС

Додик: Црква је најзначајнији дио српског идентитета и централно мјесто нашег окупљања

ПРЕДСЈЕДНИК РС СЕ У БАЊАЛУЦИ СРЕО СА ИГУМАНОМ ХИЛАНДАРА АРХИМАНДРИТОМ МЕТОДИЈЕМ

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да Република Српска и Српска православна црква имају одличан однос, који је базиран на поштовању и уважавању.

Током данашњег састанка са игуманом манастира Хиландар архимандритом Методијем у Бањалуци, Додик је истакао да је црква најзначајнији дио српског идентитета и централно мјесто окупљања.

Предсједник Српске и игуман манастира Хиландар разговарали су и о руско-српском православном центру, нагласивши важност изградње овог духовног, вјерског и културног центра, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

На састанку је разговарано и о наталитету у Републици Српској, а Додик је том приликом истакао да институције Српске раде на доношењу подстицајних пронаталитетних мјера, чиме се стварају услови да се побољша наталитет.

Додик и игуман Методије присјетили су се недавне посјете предсједника Републике Српске манастиру Хиландар.

Игуман Методије истакао је значај многих подухвата и напора које чини предсједник Републике за добробит српског народа и Српске православне цркве.

Он је након састанка за Срну рекао да је предсједник Српске у манастиру Хиландар био прије мјесец дана, а да је прије тога у овом манастиру боравио прије чак десет година.

„Позвали смо предсједника да не прави тако дуге паузе. Он нас је обавијестио о подухватима које заједно са Владом Српске чини за добробит народа у Републици Српској и наравно о помоћи Српској православној цркви у свим њеним подухватима“, истакао је игуман Методије.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар