Предсједник РС

Додик: И Бакир изговори истину – Српска је заиста против уласка БиХ у NATO

ОЦИЈЕНИО ДА ЈЕ ИЗЕТБЕГОВИЋ У БРИСЕЛУ ПОКУШАВАО ДА ИЗИГРАВА ДРЖАВНИКА
  • „NATO не можемо да прихватимо јер се мијешао у рат овдје и бомбардовао Србе, не само овдје у РС, него и у Србији и да је то је наш стварни мотив. А не знам шта је Изетбеговићев мотив“

МИЛОРАД Додик, предсједник Републике Српске поновио је за „Независне“ да РС није за улазак у NATO и подвукао да је привржена војној неутралности.

Он је – коментаришући изјаву Бакира Изетбеговића, предсједавајућег Предсједништва БиХ у Бриселу да је у Додиковим рукама активирање МАП-а, али и евентулни улазак БиХ у NATO – казао да је и самом Изетбеговићу јасно да је РС привржена војној неутралности.

Додаје да је Изетбеговићу апсолуутно јасно да је то тако, али би то још требао да научи Младен Иванић.

„За нас у РС је неприхватљиво да се војна имовина преноси на ниво БиХ. То је измишљотина Педија Ешдауна коју је нама овдје увалио прије 15 година“, рекао је Додик.

Рекао је да NATO не можемо да прихватимо јер се „мијешао у рат овдје и бомбардовао Србе, не само овдје у РС, него и у Србији и да је то је наш стварни мотив“.

„Шта је мотив Изетбеговића, не знам“, рекао је Додик.

Наглашава да је Изетбеговић отишао у Брисел да се „продаје“ као велики државник, а да због тога што ништа не може да уради на неког другог сваљује кривицу.

„Овај пут је Изетбеговић тачно рекао, ми смо против и активације МАП-а и против уласка у NATO“, рекао је Додик.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Izetbegovic-otisao-u-Brisel-da-se-prodaje-kao-veliki-drzavnik/487901

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар