Предсједник РС

Додик: И Суд БиХ показао због чега Српска нема никакве користи од БиХ

БЛОКИРАО ПОКУШАЈ РС ДА ПРИНУДНО НАПЛАТИ ОНО ШТО ЈОЈ ЈЕ НЕПРАВНО ОДУЗЕТО
  • Предсједник РС нагласио да она поштује уставни поредак у БиХ и Дејтонски споразум – да ће поштовати слово Дејтона, али да све што није слово Дејтона нема обавезу да поштује

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Српска нема никакве користи од БиХ, што показује и забрана Суда БиХ Републици Српској да блокира рачуне Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ с циљем наплате вишемилионских потраживања.

Додик је истакао да је Република Српска оштећена и да су та средства ускраћена грађанима Републике Српске.

„Систем индиректних пореза, који је увео Младен Иванић, веома је лош за Републику Српску и трајно и континуирано смо на губитку. То показује и овај случај“, рекао је Додик новинарима у Залужанима код Бањалуке.

Он је додао да ово говори да је БиХ земља у распаду, да нема правног система ни правне сигурности, с обзиром на то да постоји судска пресуда којом је одлучено да се морају деблокирати средства иако су раније неправно одузета Српској.

„И када дођете до неке правде након седам, осам година онда вам се појави неки судија у Сарајеву који то блокира и не дозвољава да се наплати“, рекао је Додик.

Он је напоменуо да се Српској стално настоје „држати предавања како и шта треба“, те поручио да Српска поштује уставни поредак у БиХ, Дејтонски споразум и да ће поштовати слово Дејтона.

„Све што није слово Дејтона немамо обавезу да поштујемо“, поручио је Додик.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар