Предсједник РС

Додик: Наша слобода зависи искључиво од тога имамо ли државу

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: ВРЕМЕ МЛАДОСТИ СРПСКЕ ЈЕ ПРОШЛО, ОНА ЈЕ ВЕЋ ИЗРАСЛА У ОЗБИЉНУ РЕПУБЛИКУ

МИЛОРАД Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ, на свечаном пријему у Административном центру Владе Републике Српске у Бањалуци рекао је да слобода зависи искључиво од тога да ли имамо државу те да смо без државе на овим просторима много страдали.

Додик је нагласио да је стварање Српске била одлука људи који су знали да иду у неизвјесност и да су свој лични и породични комодитет жртвовали због слободе народа.

Такође, нагласио је да су они који су рушили Дејтонски споразум ударили на темељ БиХ те да жеља Срба није БИХ и да ће као члан Предсједништва инсистирати на надлежностима које су БиХ дате Уставом, а не ономе што је наметано.

Жељка Цвијановић, предсједница РС, на пријему је рекла да је задовољна што 27. рођендан Српска обиљежава стабилна и мирна те да је обавеза свих да је чувају.

„Данас је велики дан и поносно га обиљежавамо. Никога не вријеђамо нити кога мрзимо“, рекла је Цвијановићева.

Патријарх српски Иринеј пожелио је да живимо у братској слози и љубави те да смо земља са више народа и религија али да смо сви дјеца Божја.

Патријарх је честитао Републици Српској рођендан истичући да је време младости прошло те да је израсла у озбиљну Републику која је платила високу цијену свога постојања, животима многих и крвљу многих.

„Нека Република Српска, која је показала оправданост свог постојања, живи и развија се“ рекао је Иринеј.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар