Предсједник РС

Додик: Наше је богатство што можемо да прослављамо два дана републике – један у Србији, други у Српској

ЦВИЈАНОВИЋ ПРИРЕДИЛА СВЕЧАНУ ВЕЧЕРУ У ЧАСТ ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА
  • Милорад ДОДИК: „Република Српска је настала у вријеме мира и била је политичка и животна воља српског народа. Овдје сам један од ријетких који је 9. јануара 1992. године дигао руку за Републику Српску. То су била тешка и изазовна времена и морамо да одамо признање људима тог времена који су нашу републику створили. Имали смо намјеру да будемо независна држава и зато смо гласали за њено формирање“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас да је Република Српска стабилна, окренута ка својој будућности и опредијељена за мир и стабилност.

„Желимо да уважавамо све друге и другачије, али смо спремни да прослављамо своје празнике и датуме. Сви знамо да је 9. јануар неспоран и тако ће бити“, рекао је Додик на свечаној вечери у част Његове светости патријарха српског Иринеја у Бањалуци.

Он је захвалио патријарху Иринеју за љубав коју има према Републици Српској.

„Мало је народа који имају прилику да прослављају два дана републике. Један је у Србији, а други у Републици Српској и то треба да буде наше богатство. Наш народ уважава друге и другачије, али прије свега мора да води рачуна о себи и да са другима живи у миру“, додао је Додик.

Према његовим ријечима, Република Српска је показала виталност коју не би могли да издрже већи народи.

„Република Српска је настала у вријеме мира и била је политичка и животна воља српског народа. Овдје сам један од ријетких који је 9. јануара 1992. године дигао руку за Републику Српску. То су била тешка и изазовна времена и морамо да одамо признање људима тог времена који су нашу републику створили. Имали смо намјеру да будемо независна држава и зато смо гласали за њено формирање“, нагласио је Додик.

Он је рекао да ће обиљежавање 30 година од формирања Републике Српске бити импозантно.

Домаћин свечане вечере била је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, а присуствовали су предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, премијер Српске Радован Вишковић, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, министар одбране Србије Александар Вулин, министри у Влади Републике Српске и у Савјету министара, посланици у Народној скупштини и у парламенту БиХ, свештенство Српске православне цркве.

Вечери су присуствовали и амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов, амбасадор Србије у БиХ Александар Ђорђевић, представници дипломатског кора, званице из јавног, друштвеног и политичког живота.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар