Предсједник РС

Додик: Не очекујем оптужницу против Дудаковића, не вјерујем у Суд и Тужилаштво БиХ

„ТЕ ИНСТИТУЦИЈЕ СУ НАПРАВЉЕНЕ ДА СУДЕ СРПСКОМ НАРОДУ, А НЕ ДУДАКОВИЋИМА“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бијељини да не очекује скоро подизање оптужнице против бившег команданта Петог корпуса Армије БиХ Атифа Дудаковића и истакао да не вјерује у Суд и Тужилаштво БиХ.

„Не очекујем више ништа. Не вјерујем у Суд и Тужилаштво БиХ, то су институције направљене да суде српском народу, а не Бошњацима и злочинцима какав је Атиф Дудаковић“, изјавио је Додик новинарима.

Бивши командант Петог корпуса Армије БиХ Атиф Дудаковић и даље је на слободи иако се 7. августа навршило тачно 12 година откако су телевизије у Републици Српској објавиле видео-снимке на којима издаје злочиначке наредбе и спаљивање српских села у јесен 1995. године.

Ријеч је о аматерском видео-снимку насталом у околини Глине и Двора на Уни, 7. и 8. августа 1995. године, на којем се припадници војних формација „Црне мамбе“ из Хрватске и одреда „Хамзе“ из БиХ најсуровије обрачунавају са српским војницима и цивилима који током „Олује“ напуштају Крајину.

Снимак је први пут емитован 7. августа 2006. године.

Тадашњи предсједник Републике Српске Драган Чавић и премијер Милорад Додик три дана послије поднијели су двије кривичне пријаве: једну против Дудаковића и другу против НН лица због убиства једног или више припадника Војске Републике Српске или Војске Републике Српске Крајине и паљења и рушења цивилних објеката.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар