Предсједник РС

Додик: Нећу подржати тужбу против Хрватске коју најављују Комшић и Џаферовић

„ТУЖБА НЕ БИ БИЛА ПРОДУКТИВНА ЗА БиХ, А КОМШИЋ НИЈЕ АУТЕНТИЧНИ ПРЕДСТАВНИК ХРВАТА“

АКТУЕЛНИ предсједник Републике Српске и нови српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик, изјавио је да неће подржати могућу тужбу БиХ против Хрватске Међународном суду за право мора због градње Пељешког моста, што су најавили његове будући колеге у државном врху Жељко Комшић и Шефик Џаферовић.

„Мислим да то није продуктивно за БиХ и нећу то подржати иако можда и имам неке разлоге због опструкције Хрватске у погледу изградње моста на Сави код Градишке”, изјавио је Додик у интервјуу за сарајевску комерцијалну телевизију ТВ1.

Додик је поновио да је Комшић, који је у Предсједништво изабран као хрватски члан „мало пренаглио” у свађама како с Хрватском тако и са Србијом, а то отежава могућност да ново Предсједништво БиХ профункционише као партнер државама региона.

„Комшић Хрватској пријети тужбом због Пељешког моста, а Србији да БиХ треба да призна самопроглашено Косово. Свакако да то умањује шансу за било какав политички процес на регионалној разини”, казао је Додик.

Додик је рекао и да Комшић није аутентични представник хрватских националних интереса у БиХ, те да чињеница да хрватске политичке представнике изгласавају Бошњаци може бити опасна политичка игра.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар