Предсједник РС

Додик: Одбијањем `америчког пакета` Вучић је показао да ради у интересу свих Срба

ИЗРАЗИО ПОДРШКУ ПРЕДСЈЕДНИКУ СРБИЈЕ И ЊЕГОВОМ НЕПРИСТАЈАЊУ НА УЛТИМАТУМЕ

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да је одбијање радног документа САД у вези са питањем Косова доказ да предсједник Србије Александар Вучић не прихвата ултиматуме на штету Србије и српског народа.

На молбу да прокоментарише Вучићево одбијање радног документа Вашингтона, Додик је изразио подршку Вучићу и истакао да не постоји ништа што би актуелну власт на челу са Вучићем натјерало да прихвати једнострано рјешење које би било супротно интересима Србије, њеног суверенитета и територијалног интегритета.

„Ово је још један доказ да предсједник Србије ради у интересу те државе, али и српског народа у цјелини, и да Београд неће никада пристати на компромисе супротне тим интересима“, нагласио је Додик.

Предсједник Србије Александар Вучић одбио је радни документ Вашингтона у вези с рјешавањем косовског питања, познатији као „амерички пакет“, оцијенивши га неприхватљивим, објавиле су београдске „Вечерње новости“.

Текст од четири тачке предвиђа столицу у УН за Косово и шира овлашћења заједнице српских општина, а ако би пристала – Србији би био омогућен улазак у ЕУ.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар