Predsjednik RS

Dodik optužio američku ambasadorku da pokušava da prekroji rezultate izbora u BiH

OTKRIO DA JE MORIN KORMAK RADI TOGA DOLAZILA I U CENTRALNU IZBORNU KOMISIJU BiH
  • „Razumijem njenu ozlojeđenost, a ona je vezana za činjenicu da njeni ‘puleni’ nisu prošli. Sada pokušava nešto da učini kako bi isproblematizovala tu stvar. Jedini nadležan organ je CIK, a ona je na njega pokušala da izvrši uticaj. Samo o tome niko nije pisao, niko nije imao informacije da je ona tamo bila i tražila upravo neke priče o neregularnostima. I to ničim nije dokazala”
  • Ironično  obećao da će se kao član Predsjedništva BiH, založiti da se promijeni Izborni zakon BiH i da u njemu piše da glasove od sada broji samo američka ambasadorka Morin Kormak. Dok god bude živa

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je američka ambasadorka u Sarajevu, Morin Kormak, vršila pritisak na članove Centralne izborne komisije BiH.

Dodik je, za Radio televiziju RS, rekao da je Kormakova ozlojeđena zbog toga što nisu njeni „puleni” pobijedili na izborima.

Izabrani srpski član Predsjedništva BiH i aktuelni predsjednik Republike Srpske je istakao da je činjenica da je Kormakova bila u CIK-u BiH juče ili prekjuče, te da je pokušala da izvrši uticaj na članove CIK-a.

„Razumijem njenu ozlojeđenost, a ona je vezana za činjenicu da njeni ‘puleni’ nisu prošli. Sada pokušava nešto da učini kako bi isproblematizovala tu stvar. Jedini nadležan organ je CIK, a ona je na njega pokušala da izvrši uticaj. Samo o tome niko nije pisao, niko nije imao informacije da je ona tamo bila i tražila upravo neke priče o neregularnostima. I to ničim nije dokazala”, izjavio je Dodik, prenosi Tanjug.

Ironično je primjetio da je jedina neregularnost to što glasove ne broji gospođa Kormak.

„Ja, sada kao član Predsjedništva BiH, založiću se da promijenimo Izborni zakon i da u njemu piše da glasove od sada broji samo američka ambasadorka Morin Kormak. Dakle, dokle god je živa, da ne bude nikakvih problema, da žena ima neko zadovoljstvo ovdje u BiH”, naveo je Dodik čija SNSD je sa koalicionim partnerima osvojila apsolutnu vlast u RS i na nivou BiH.

Dodik je naglasio da je juče OEBS objavio da su izbori bili fer i korektni.

I Parlamentarna skupština Saveta Evrope je rekla da je sve bilo u redu. Centralna izborna komisija je ta koja o tome odlučuje. Nema nikakvih dojava policije da je bilo nekih stvari. I ona sad, samo zato što nisu prošli njeni ‘puleni’, pokušava nešto tu da napravi. To je nevjerovatno. Ta drskost je nevjerovatna. Jedini lijek je da je predložimo da ona doživotno broji glasove”, dodao je Dodik.

Napomenuo da Kormakova šalje suprotne poruke od predsjednika SAD Donalda Trampa.

„Ona bukvalno radi protiv onoga što smo čuli od predsjednika SAD Donalda Trampa, koji se zalaže da se ne miješaju u unutrašnja pitanja drugih zemalja. Ali, očigledno da, evo, sad Kormakova nije prestala”, zaključio je Dodik.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar