Предсједник РС

Додик: Предложићемо Радована Вишковића за мандатара за састав нове Владе Српске

РОЂЕН ЈЕ У МИЛИЋИМА 1964., ДОКТОР ЈЕ ТЕХНИЧКИХ НАУКА И ПОТПРЕДСЈЕДНИК СНСД
  • Брусу Бертону, шефу мисије ОСЦЕ са којим је разговарао у Бањалуци, рекао: Као српски члан Предсједништва БиХ радићу у складу са Уставом БиХ. Мој почетни чин на новој функцији биће враћање унутрашњег суверенитета БиХ, односно залагање за укидање функције Високог представника у БиХ и удаљавање странаца из Уставног суда БиХ

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је да ће његова странка новоизабраном предсједнику Републике Жељки Цвијановић предложити Радована Вишковића за мандатара за састав нове Владе Српске.

„Вјерујемо да ће и наши коалициони партнери подржати наш приједлог да будућу Владу Републике Српске води дугогодишњи функционер СНСД-а, потпредсједник наше партије и шеф посланичке групе СНСД-а у досадашњем сазиву Народне скупштине“, рекао је Додик Срни упитан да прокоментарише медијске спекулације у вези са именом будућег мандатара за састав нове Владе.

Додик је нагласио да Вишковић, осим политичког стажа кроз три мандата у Народној скупштини Републике Српске, има и значајно искуство из привреде, гдје тренутно обавља дужност извршног секретара за саобраћај у компанији „Боксит“ Милићи, што је, како је рекао, СНСД, такође, имао на уму одлучујући о имену будућег мандатара.

Радован Вишковић је доцент и доктор техничких наука из области саобраћаја. Рођен је 1. фебруара 1964. године у Милићима.

Предсједник Републике Српске данас је, иначе, током разговара са Брусом Бертоном, шефом мисије ОСЦЕ-а у БиХ, рекао да ће се залагати за поштовање Устава и Дејтонског споразума како је написан, те за очување мира и видљив економски напредак.

Додик се захвалио Бертону на честиткама за избор на функцију српског члана Предсједништва у БиХ.

Предсједник Српске и новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ нагласио је да ће радити у складу са Уставом и да ће његов почетни чин на новој функцији бити враћање унутрашњег суверенитета БиХ, односно залагање за укидање функције Високог представника у БиХ и удаљавање странаца из Уставног суда БиХ.

Додик, који је са Бертоном разговарао у Бањалуци, рекао је да ће се залагати за европски пут и поштовање војне неутралности БиХ, односно њену демилитаризацију, а против војних интеграција.

Додао је да Срби у парламенту БиХ неће радити на штету Бошњака и Хрвата.

Предсједник  се захвалио шефу ОСЦЕ-а на досадашњој коректној сарадњи и помоћи са жељом да се таква сарадња настави, саопштено је из Кабинета Предсједника РС.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар