Предсједник РС

Додик: Прије него што први пут одем у Сарајево – заклетву ћу положити пред Скупштином Српске

„БОРЕНОВИЋ ЈЕ ЗАЈАПУРЕНО ПОЛИТИЧКО НЕДОНОШЧЕ, ИСКОРИСТИО ЈЕ ТРАГЕДИЈУ ПОРОДИЦЕ ДРАГИЧЕВИЋ“
  • „Немам проблем с изворном политиком СДС-а, него с руководством СДС-а које нема за циљ независну Српску него централизацију БиХ“
  • Нагласио је да је Жељка Цвијановић, новоизабрана предсједница РС, изгубила прошле изборе при једнаком броју неважећих листића

МИЛОРАД Додик, предсједник Републике Српске и новоизабарни члан Предсједништва БиХ, рекао је да СНСД са коалиционим партнерима ради на формирању скупштинске већине, те додао да постоје појединци који нису радили у интересу коалиције.

„Неки су радили директно против коалиције, а припадају неким од наших коалиционих партнера. Наредних дана ћемо то да испитамо. Нико неће бити заштићен нити ослобођен одговорности”, рекао је Додик.

Он је рекао да поштује Марка Павића, лидера ДНС-а, али да је око њега било мангупа који су током капање радили директно за другу страну.

„Ако пристану да их се одрекну, они остају наши партнери“, нагласио је Додик.

Додао је да му је жао што Младен Иванић, члан ПДП-а и члан Предсједништва БиХ, и Вукота Говедарица, предсједник СДС-а, нису пристали да дођу на кафу, те да је он спреман да разговара с њима ако они то буду хтјели.

Поновио је да се амбасадорка САД-а у БиХ Морин Кормак директно мијеша у изборе и да је то „безобразлук од стране једне исфрустриране жене”.

„Допринијела је дестабилизацији БиХ, урушавању институција. Она се играла са вољом народа и институција, и без икакве потребе се мијешала у управљање. Зато сам предложио да она буде бројач гласова на свим будућим изборима у БиХ, да не би била фрустрирана“, казао је Додик.

Он је рекао да нема проблем с изворном политиком СДС-а, него с руководством СДС-а које нема за циљ независну Српску него централизацију БиХ.

Нагласио је да је Жељка Цвијановић, новоизабрана предсједница РС, изгубила прошле изборе а био је једнак број неважећих листића.

„Бореновић је зајапурено политичко недоношче које је искористило трагедију породице Драгичевић за неколико политичких поена. Не можете на основу блефа остати дуго у политици“, рекао је Додик.

Поновио је да поштује бол породице Драгичевић и да нико против њих није предузео никакву мјеру.

Такође је истакао да ће заклетву положити пред НСРС прије него оде у Сарајево.

Казао је да су он и Цвијановићева добили честитке од министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова, који им је пожелио успјех у будућем раду. Пренио је изразе саучешћа Лаврова породици настрадалог радника у Рафинерији нафте Брод.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар