Предсједник РС

Додик: РС нису потребни британски војници, ако нису дошли по позиву – онда је то упад у БиХ

АКО ЈЕ БРИТАНЦИМА УПУТИО ПОЗИВ НЕКО СА НИВОА БиХ – МОРАЋЕ ДА ОБЈАСНИ ЗАШТО
  • „Разне НВО добијају новац од наводних невладиних фондова, који су у ствари владине организације. Јасно је да су такве организације усмјерене ка дестабилизацији друштва у цјелини, а не развоју демократије и оног што они пропагирају… Нико им неће бранити да даље раде, само што ће то морати да се евидентира и контролише са становишта обавјештавања јавности ко је шта добио и како шта ради“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да нико у Републици Српској није тражио да га штите британски војници, а, ако је то учинио неко са нивоа БиХ, мораће да објасни зашто.

„Органи Републике Српске то не требају, нити је то ко тражио. Ако је то самостално урађено од Британаца онда је то мијешање у унутрашње ствари овдје и то је акт раван упаду у ову земљу“, рекао је Додик новинарима у Прњавору.

Коментаришући могућност разматрања Приједлога закона о страним донацијама у Народној скупштини Републике Српске, Додик је рекао да то није ништа неуобичајено и да су многе земље то питање регулисале.

Додик је нагласио да је евидентно да се у јавности дискутује о томе да разни странци овдје нешто покушавају и истакао да је таква и информација да Велика Британија шаље своје војнике да би наводно омогућила безбједно окружење у БиХ.

„Свима је јасно да се злоупотребљавају средства наводних невладиних фондова, који су у ствари владине организације, а која се дају разним организацијама овдје. Јасно је да су такве организације усмјерене ка дестабилизацији друштва у цјелини, а не развоју демократије и оног што они пропагирају“, навео је Додик.

Према његовим ријечима, нико им не брани да наставе даље да раде, само што ће то морати да се евидентира и контролише са становишта обавјештавања јавности ко је шта добио и како шта ради.

Британски „Тајмс“ објавио је информацију да ће Велика Британија послати 40 припадника војске који ће се придружити Мисији ЕУ и НАТО у БиХ како би „спријечили руско мијешање у октобарске изборе“.

У Амбасади Велике Британије су навели да та информација није тачна, већ да је Велика Британија одговорила на захтјев оперативног команданта ЕУФОР-а за упућивање додатних 40 војника како би се унаприједили капацитети ЕУФОР-а за преглед ситуације и пружила подршка команданту у његовој мисији осигурања сигурног окружења у БиХ.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар