Предсједник РС

Додик: СИПА је дивља градња странаца, а још служи за политичке обрачуне у БиХ

УПОЗОРИО ДА СЕ МИГРАНТИ ШАЉУ У СРПСКЕ КРАЈЕВЕ ДА БИ БИЛИ ЕТНИЧКИ ОЧИШЋЕНИ
  • Нагласио да ће покретање иницијативе за гласање о реконструкцији Савјета министара, односно смјени министра безбједности Драгана Мектића, показати ко штити политичке и друге оперативне активности људи који штете српском народу

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Брчком да се Агенција за истраге и заштиту БиХ није показала као објективна организација, него да служи за политичке обрачуне у БиХ.

Додик је истакао да је СИПА дивља организација, мимо устава, наметнута вољом неких странаца

„Није се баш показала објективном и служи за политичке обрачуне у БиХ. То треба да буде расформирано првом приликом кад то буде могуће“, рекао је Додик новинарима, коментаришући то што су арапске фирме финансирале Синдикат СИПЕ.

Синдикат СИПЕ БиХ примио је од фирми које су у арапском власништву појединачне донације у укупном износу од око 45.000 КМ, због чега је Тужилаштво БиХ припадницима СИПЕ наложило провјере у властитом синдикату које су у току.

Додик изјавио је данас да ће се покретањем иницијативе за гласање о реконструкцији Савјета министара, односно смјени министра безбједности Драгана Мектића, видјети ко штити политичке и друге оперативне активности људи који штете српском народу гдје год се он налази.

Додик је истакао да је познато да Република Српска нема капацитет у одлучивању у заједничким институцијама БиХ.

„Овај пут је видљиво да је то у Федерацији БиХ гдје упорно желе, тамо гдје су Срби, послати мигранте који треба да очисте етнички сав тај простор, а синоним за то је наравно Мектић“, рекао је Додик новинарима у Брчком.

Он је рекао да, у том погледу, Српска хоће да види и да до краја разголити ту политику која је заштићена и биће заштићена од Бошњака.

„Једини начин да Бошњаци кажу да то није тако јесте да изгласају његову смјену“, рекао је Додик.

Додик је рекао да ће, ако буде тако, бити спреман да се њима извини, истичући да је очигледно да неће бити тако.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар