Предсједник РС

Додик: Треба укинути гласање у одсуству јер је доказано препуно малверзација

ПОТВРДИО ДА ЋЕ СЕРГЕЈ ЛАВРОВ ПОСЈЕТИТИ БАЊАЛУКУ – У ПЕТАК, 21. СЕПТЕМБРА
  • „И гласање поштом је разлог што у БиХ изборни резултати касне по мјесец дана, док се у дугим земљама све заврши у току ноћи: „Код нас се овдје чека и по мјесец и по, што ствара простор за манипулације“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик поручио је да у БиХ, уколико се желе до краја поштени избори, треба укинути гласање у одсуству, које је увијек било непоштено и пуно малверзација.

Додик, који је на предстојећим изборима кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, истакао је да су такве малверзације непотребне и да треба, као у осталим земљама, омогућити гласање само онима који се на дан избора налазе у БиХ.

„Од када је избора, у БиХ је било и пуно малверзација када је ријеч о гласању у одсуству и посредством поште. Никада није било поштено и фер и увијек су се злоупотребљавали гласови из иностранства и то смо могли да видимо на сваким изборима“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да је то разлог што у БиХ изборни резултати касне непримјерено мјесец дана, док се у дугим земљама све заврши у току ноћи.

„Код нас се овдје чека мјесец, мјесец и по дана, што ствара простор за манипулације“, констатовао је Додик.

Замољен да прокоментарише то што трећина оружја у БиХ није регистрована, предсједник Српске је рекао да му није познат тај податак.

„У Републици Српској постоје институти који се баве тиме и задужени су за спровођење закона, односно да се одузме оружје које није регистровано и мислим да то наша полиција ради“, навео је Додик.

Предсједник Српске је најавио да ће министар спољних послова Русије Сергеј Лавров доћи у Бањалуку у петак, 21. септембра.

Он је након освештања темеља руско-српског центра, изјавио да није надлежан када је ријеч о боравку Лаврова у Сарајеву.

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, који је такође присуствовао освештању темеља руско-српског центра, рекао је новинарима да сматра да ће посјета Лаврова бити јако добра и успјешна.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров требало је данас да присуствује освештању темеља руско-српског центра у Бањалуци, али је његов долазак одгођен за петак, 21. септембар.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар