Предсједник РС

Додик: У БиХ због избора долази 40 британских обавјештајаца – да прислушкују, прате….

„КАКО ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ (ИВАНИЋ) МОЖЕ ДА КАЖЕ ДА ЈЕ ТО У РЕДУ? ТО НИЈЕ У РЕДУ!“
  • Нагласио да страни обавјештајци нису потребни Српској и упитао – да ли је Предсједништво БиХ било упознато са захтјевом команде Еуфора да добије појачање из Британије

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да у БиХ долази 40 британских обавјештајаца замаскираних у војну јединицу, чији ће задатак бити да прислушкују, прате и праве информације за медије.

Овдје улазе људи тог калибра, значи обавјештајци, камуфлирани у војнике који ће радити на прислушкивањима, праћењима и стварањима информација и вјероватно сервисирања тих информација медијима“, рекао је Додик за РТРС.

Он је – коментаришући изјаву српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића федералним медијима да власт у Српској непотребно диже галаму и да је СНСД слабији него што је мислио ако се препао 40 војника – нагласио да појединци из Српске неоправдано минимизирају долазак британских војника.

Додик је рекао да страни обавјештајци нису потребни Српској и упитао да ли је Предсједништво БиХ било упознато о захтјеву команде Еуфора за појачањем.

Нико се не боји, не бојимо се ни ми, али како је могуће да члан Предсједништва може да каже да је то у реду?! То дефинитивно није у реду. Република Српска то одбија“, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, очигледно је то дио укупне атмосфере покушаја да се обезбиједи да Иванић и остали прођу на заједнички ниво /на предстојећим изборима/.

Британски Тајмс“ објавио је да ће Велика Британија послати 40 припадника војске који ће се придружити Мисији ЕУ и НАТО-а у БиХ како би спријечили руско мијешање у октобарске изборе“.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар