Предсједник РС

Додик: Вјерујем да ће мост на Сави код Градишке бити завршен за двије године

НАРЕДНИХ МЈЕСЕЦИ ДОГОВОР О АУТОПУТУ ОД ДОБОЈА ДО МОДРИЧЕ И ДИСТРИКТА БРЧКО

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изразио је увјерење да ће мост на ријеци Сави код Градишке бити завршен у року од двије године, како је и предвиђено, а са њим и савремени гранични прелаз који ће омогућити бржи проток људи и робе.

Коментаришући расписивање тендера за изградњу моста код Градишке, Додик је рекао новинарима у Мрчевцима код Лакташа да вјерује да ће врло брзо бити изабран извођач радова за изградњу моста.

Он је подсјетио да се 10 година чека сагласност Хрватске на тај пројекат и да је то из различитих разлога било одгађано, али да је сада дошао ред да се и то уради.

Додик је истакао да је Република Српска усмјерена на изградњу свог концепта изградње ауто-путева, истичући да је у Српској већ изграђено више од 100 километара ауто-путева, на понос читаве Републике Српске.

„Настављамо даље и наредних мјесеци финализираћемо договор око изградње дионице ауто-пута која иде од Добоја до Модриче, Вукосавља и даље према Брчко дистрикту“, истакао је Додик.

Додик је рекао да се разговара и о дионици која треба да покрије простор од Дрине до границе са Брчко дистриком, те да се комуникацијски Република Српска осавремењује и отвара према региону и свијету.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар