Главно Предсједник РС

Додик: Вријeме је да сви говоримо прије свега српски народ, Српска и Србија

НАРОДНОМ САБОРУ У МАРИЋКОЈ КОД ПРИЈЕДОРА ПРИСУСТВОВАО И ГОВЕДАРИЦА

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да је вријеме да се каже – прије свега српски народ, Република Српска и Србија, и да се на тај начин живи и понаша.

Додик је рекао да је свијет, који је прије десетак година кренуо путем глобализације, имао идеју да уништи сваку врсту колективног идентитета – државу, нацију и вјеру, али да то није ишло.

„Многе земље, прије свега Америка, и многе европске државе које су биле промотер таквог приступа враћају се свом идентитету јачањем своје националне државе“, навео је Додик, који је вечерас присуствовао народном сабору у порти Цркве Светог пророка Илије у Марићкој код Приједора.

Он је рекао да је вечерашњи сабор у Марићкој, уочи Илиндана, један од највећих зборова у Српској и да је ту мноштво вјерника којима је стало до Српске, до српских националних обиљежја и онога што јесте идентитет народа.

„Наши свеци који чувају неки крај, село, породицу, разлог су да се окупимо као што је то вечерашњи велики народни сабор“, истакао је Додик.

Народном сабору у порти Цркве Светог пророка Илије у Марићкој присуствовао је и предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар