Предсједник РС

Додик: Западњаци, Албанци и дио Срба заједно раде на умањивању Вучићеве снаге

ИМАЈУЋИ СОПСТВЕНО ИСКУСТВО, НАГЛАСИО ДА СРБИЈА НЕ ДА ТРЕБА ВЈЕРУЈЕ СТРАНЦИМА
  • „Нема ништа горе него преговарати док те изнутра руше институције и појединци. То се у Србији дешава. Ако је овај народ изабрао Вучића за предсједника, онда се он мора подржати бар у том погледу. Можемо ми да се не слажемо по питању социјалне и економске политике и инфрастрктурних пројеката и слично, али ако је изабран за предесједника – онда је народ њему дао мандат да преговара“

ЗАПАДЊАЦИ и Албанци, али и дио Срба, раде заједно на умањивању снаге предсједника Србије Александра Вучића, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Предсједник Републике Српске је на питање новинара – да ли као неко са добром интуицијом и ко је добро обавјештен очекује, послије данашњих изјава косовских званичника, да Вучић оде у суботу на КиМ, рекао да не зна, али и да лично не вјерује „странцима“.

„Имам ту мало дуже искуство, мене су једном странци преварили и послије тога више немам ниједног разлога да им вјерујем. Мислим да сви раде заједно, западњаци и Албанци и када ту додате дио Срба, онда се види колико се Вучићева снага умањује“, рекао је Додик гостујући на РТС-у.

Додик истиче да Вучић још нема рјешење, нити неко понуђено рјешење, али да покушава да дође до рјешења и да га упркос томе многи Срби оспоравају.

„Нема ништа горе преговарати у име Републике Српске, а сада у име Србије, а да вас унутра руше институције и појединци. То се овдје (у Србији) дешава. Према томе, ако је овај народ изабрао Вучића за предсједника, онда се мора подржати бар у том погледу. Можемо ми да се не слажемо по питању социјалне и економске политике и инфрастрктурних пројеката и слично, али ако је изабран за предесједника, онда је овај народ њему дао мандат да преговара“, нагласио је Додик.

Поручио је да сви у Србији треба да стану иза Вучића по питању КиМ и да ту мора да постоји консензус око националних питања.

Додик је напоменуо да ће свакако Вучић када дође до неког рјешења питати народ шта мисли о томе.

На питање шта је тренутно на столу и шта значе идеје о разграничењу и корекцији граница, Додик је рекао да је то „озбиљна промјена на глобалном нивоу и да раније није могло да се чује.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар