Главно Предсједник РС

Формираће се Компензациони фонд Републике Српске

УРЕДБУ СА ЗАКОНСКОМ СНАГОМ ПОТПИСАЛА ПРЕДСЈЕДНИЦА РС ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ

ПРЕДСЈЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић донијела је, на приједлог Владе Републике Српске, а након прибављеног мишљења предсједника Народне скупштине РС, Уредбу са законском снагом о Компензационом фонду Републике Српске.

Осим тога, предсједница Републике донијела је Уредбу са законском снагом о измјенама и допунама Уредбе са законском снагом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед болести ЦОВИД-19 изазване вирусом САРС-ЦОВ-2.

Подсјетимо, Влада Републике Српске је на данашњој сједници прихватила Приједлог уредбе са законском снагом о Компензационом фонду Републике Српске, правног насљедника Фонда солидарности.

„Хтјели смо да формирамо фонд у циљу спрјечавања штетног утицаја вируса, да би се тачно могла водити евиденција и знати колико је средстава скупљено, колико исплаћено и за које сврхе. То ће бити фонд искључиво за те потребе“, рекла је Зора Видовић, министар финансија РС, након данашње сједнице Владе РС.

Наведене уредбе ступају на снагу наредног дана од дана објављивања у Службеном гласнику Републике Српске, саопштено је из Кабинета предсједнице РС.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар