Предсједник РС

Главни координациони тим Српске: Успорен ток епидемије и смањен удар на здравствене установе

ЧИНЕ ГА ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ, РАДОВАН ВИШКОВИЋ, МИЛОРАД ДОДИК И АЛЕН ШЕРАНИЋ
  • Главни координациони тим поново поручио грађанима да се придржавају свих прописаних мјера заштите од корона вируса, те апеловао на лица којима су прописане мјере кућне изолације да их се стриктно придржавају

ГЛАВНИ координациони тим, који чине предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић, одржао је данас у Палати Републике састанак на којем је разговарано о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској.

На састанку је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација, те оцијењено да је Република Српска успјела донесеним мјерама у борби против ширења вируса успорити ток епидемије и смањити удар на здравствене установе.

Чланови Главног координационог тима разговарали су и о економским мјерама које надлежне институције Републике Српске доносе у циљу ублажавања посљедица утицаја вируса корона на привреду Републике Српске, саопштено је из Кабинета предсједника РС.

Како је наведено, разговарано је и о наредним корацима и уредбама са законском снагом којима ће се регулисати одређена питања у циљу превазилажења проблема у привреди, а које ће бити донесене у наредном периоду.

Главни координациони тим још једном је поручио грађанима да се придржавају свих прописаних мјера заштите од корона вируса, те апеловао на лица којима су прописане мјере кућне изолације да их се стриктно придржавају.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар