Главно РС и матица

Анђелковић: У БиХ се покушава једна врста антисрпског државног удара

ДВА СУ ЦИЉА: ЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА БиХ И МАРГИНАЛИЗОВАЊЕ СРБА КОЈИ НЕЋЕ У НАТО
  • Драгомир АНЂЕЛКОВИЋ: У току је једна врста понављања стања из 1990. године, када је проглашена лажна независност БиХ,а  Срби били маргинализовани и тако био изазван грађански рат
  • Да се у некој другој земљи овако нешто дешава, вероватно би међународна заједница то оценила као врсту државног удара. У БиХ се све толерише јер је очито намера и даље да се ослабе Република Српска и српски народ, те вештачки изврши централизација БиХ

У БиХ је на снази једна врста „тихог државног удара“ којим се озбиљно ускраћују права Републици Српској и српском народу да изаберу своје представнике у заједничким институцијама, оцијенио је политички аналитичар Драгомир Анђелковић.

Коментаришући резултате јучерашње сједнице Предсједништва БиХ и неформирање власти на нивоу БиХ због условљавања Бошњака да Срби пристану на Годишњи национални програм /АНП/ за НАТО, Анђелковић је истакао да је евидентно да БиХ не може на легалан начин да уђе у тај војни савез јер српски народ то не жели, а ово је механизам уцјена како би Срби били маргинализовани.

Према његовим ријечима, налазе се разни изговори како би наставила да функционише стара власт у којој су „заступљени они Срби који немају право да представљају српски народ“, а и међу муслиманима и Хрватима нису на адекватан начин заступљени они који су побиједили на изборима.

„Мислим да Бошњаци имају вишеслојан циљ. Један је да покажу да могу да контролишу ствари и да уцењују Републику Српску, да онемогуће аутентичне представнике српског народа да учествују у заједничким институцијама, а други је да се откочи процес атлантских интеграција“, рекао је Анђелковић Срни.

Он је оцијенио да садашња ситуација представља једну врсту понављања стања из 1990. године, када је проглашена лажна независност БиХ, Срби маргинализовани и тако изазван грађански рат.

„Да се у некој другој земљи овако нешто дешава, вероватно би међународна заједница то оценила као врсту државног удара. У БиХ се све толерише јер је очито намера и даље да се ослаби Република Српска и српски народ, те вештачки изврши централизација БиХ“, закључио је Анђелковић.

Чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић, Милорад Додик и Шефик Џаферовић договорили су јуче да откажу двије сједнице на којима је тог дана требало да буде гласано о АНП-у и кандидату за предсједавајућег Савјета министара.

Додик је након сједнице Предсједништва у Сарајеву оцијенио да БиХ улази у нови застој и поново поручио да неће гласати за АНП.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар