РС и матица

Бећковић: Избори у БиХ су велики пораз оних који су против Додика. Срби се данас боре дипломатским средствима, у току је веома важна епоха ћерања

АТВ РЕКАО: СРБИ СЕ ДАНАС БОРЕ ДИПЛОМАТСКИМ СРЕДСТВИМА, У ТОКУ ЈЕ ВЕОМА ВАЖНО ЋЕРАЊЕ
  • „У Србији живи више Црногораца него у Црној Гори. Још нисам чуо да је неко из Србије отишао да живи у Црну Гору, а да неко из ње није желео да дође код тог „окупатора“
  • „Србија је једина мултиетнична и не постоји у њој неки народ и човек који страда због тога што је неке друге нације. Чак постоји нека врста болећивости према њима. Када би сад неки Албанац прошао Теразијама – не би га нико пипнуо, а ако би то и учинио – многи би устали да га бране”
  • „Србија без Космета је пресечена трупина без својих удова, која личи на богаља. Журба да се нешто у вези Космета смути овог викенда па да је то готово до идуће недеље – провидна је. Подсетићу на речи патријарха који је рекао да ко издржи до краја – тај ће се спасити“

АКАДЕМИК, књижевник Матија Бећковић, коме су црногорске власти забраниле улазак у Црну Гору, изјавио је да у Србији живи више Црногораца него у Црној Гори и додао да још није чуо да је неко из Србије отишао да живи у Црну Гору, а да неко из ње није желио да оде код, како је рекао, „тог окупатора”.

Бећковић је у интервјуу за бањалучку Алтернативну ТВ рекао да се данас нико не бави тиме што се измишља црногорска нација, оцијенивши да су те измишљотине у служби нечег много важнијег и дубљег што се, можда, иза брда ваља.

„Ово је претходница нечега што прети свету и што би требало да забрине сваког одговорног човека. Како нико на то ко би требало, не устаје, онда се јавља та помисао да има разлога за бригу. Само је питање да се и ми не придружимо и да не буде по оној пословици, `где су сви ћорави и ти затвори једно око`, него да не одустанемо од подршке”, рекао је Бећковић.

Срби се данас боре дипломатским средствима, казао Бећковић и додао да ће у томе бити једна врло важна епоха „ћерања”.

Он је навео да снага Срба не би требало да буде у њиховом броју, већ искључиво у истини, изразивши наду да ће млади нараштаји смоћи снаге да се за њу изборе.

Подсјетио је да су на простору бивше Југославије настале етнички чисте републике, а да су Срби и Србија оптужени за ксенофобију и нетрпељивост сваке врсте.

„Србија је једина мултиетнична и не постоји у њој неки народ и човек који страда због тога што је неке друге нације. Чак постоји нека врста болећивости према њима. Када би сад неки Албанац прошао Теразијама не би га нико пипнуо, а ако би то и учинио многи би устали да га бране”, навео је Бећковић.

Он је додао да је Србија прикована на срамни стуб и да је циљ да се заборави сва њена историја, жртва, демократска традиција, а да је истина да је свако ко је хтио да склони главу, бјежао у њу.

Када је ријеч о Косову и Метохији, Бећковић сматра да је, како каже, Србија без Космета „пресечена трупина без својих удова, која личи на богаља”.

„Журба да се нешто у вези Космета смути овог викенда па да је то готово до идуће недеље, провидна је. Подсетићу на речи патријарха који је рекао да ко издржи до краја, тај ће се спасити”, напоменуо је Бећковић.

Говорећи о резултатима недавних избора у БиХ, Бећковић је рекао да је то био велики пораз оних су били против изабраног српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, јер је, како каже, било много оних који су се мијешали у изборе.

„Било је много различитих руку умешано у ту причу и зато сам уверен да је његова победа њихов велики пораз”, рекао је Бећковић.

Оцијенио је да је са Додиком занимљиво, јер не оставља дилему о томе шта хоће и мисли.

„С Додиком сте начисто шта он мисли и шта хоће, тако да он не личи на овдашње политичаре. Људи су се управо тога зажелели, па мисле `ако он то сме да каже, можда ћу смети и ја`”, рекао је Бећковић.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар