РС и матица

Брнабић: ЕУ ће тешко поправити слику о себи коју је у Србији о себи створила током епидемије

НАГЛАСИЛА ДА СРБИЈА ГРАДИ ПАРТНЕРСТВО И ПОВЈЕРЕЊЕ СА КИНОМ – РУСИЈУ НИЈЕ НИ ПОМЕНУЛА
  • У интервјуу „Политици“ рекла: „У једном тренутку када је криза била на врхунцуимали смо утисак да Европској комисији смета што Србија има нечију помоћ. Као да им је жао што нисмо постали масовна гробница само да бисмо били добри
  • Одмах се и кориговала, указавши: Тај имиџ ће ЕУ брзо поправити у Србији, јер је то у интересу грађана Србије, будући да највећи део, 65 одсто страних инвестиција долази из ЕУ, а између 65 и 70 одсто српског извоза иде у Унију

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић изјавила је да ће ЕУ тешко поправити имиџ у Србији који је изгубила током епидемије вируса корона.

„У једном тренутку када је криза била на врхунцу, имали смо утисак да Европској комисији смета што Србија има нечију помоћ. Као да им је жао што нисмо постали масовна гробница само да бисмо „били добри“, рекла је Брнабићева у интервјуу за „Политику“ који ће сутра бити објављен у цјелости.

Она се нада да ће се тај имиџ ЕУ брзо поправити у Србији, јер је то у интересу грађана Србије, будући да највећи дио, 65 одсто страних инвестиција долази из ЕУ, а између 65 и 70 одсто српског извоза иде у Унију.

Брнабићева је нагласила да Србија, и поред тога што је најближа и сљедећа на реду за пуноправно чланство у ЕУ, гради партнерство и повјерење са Кином.

Бити на те двије позиције, према ријечима Брнабићеве, захтјева много рада, али одражава политичко умјеће и доноси феноменалне економске позиције и бенефите за грађане Србије.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар