Вијести РС и матица

Брнабић: Европска унија остаје наш стратешки приоритет и циљ

„СЛОБОДНИ СУ ДА НАПУСТЕ ВЛАДУ“ СВИ МИНИСТРИ КОЈИ НИСУ У СТАЊУ ДА СПРОВОДЕ ЊЕНУ ПОЛИТИКУ

ПРЕДСЈЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић упозорила је данас да је сваки министар дужан да спроводи договорену политику, наводећи да су они министри који то нису у стању, „слободни да напусте“ Владу Србије.

Реагујући на изјаву министра задуженог за иновације Ненада Поповића да је Бриселски споразум „мртав“ и да „европских интеграција Србије више нема“, премијерка је навела да је тиме изнио став „директно супротан ставу Владе чији је члан“.

„Подсећам да он као министар без портфеља није надлежан ни за Бриселски споразум и оцене Бриселског споразума, ни за европске интеграције у Влади Србије. Овакве изјаве може да даје као председник своје странке, а никако у име Владе“, навела је Ана Брнабић а пренијела Влада Србије.

Премијерка је додала да је прва реченица у њеном експозеу, односно програму Владе који је скупштина усвојила када је гласала за њен кабинет, а у вези спољне политике Србије, да ЕУ „остаје наш стратешки приоритет и циљ“.

„Ово је недвосмислено политика Владе и никада није долазила у питање. Србија је стабилно на европском путу“, навела је премијерка.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар