Vijesti RS i matica

Brnabić: Evropska unija ostaje naš strateški prioritet i cilj

„SLOBODNI SU DA NAPUSTE VLADU“ SVI MINISTRI KOJI NISU U STANJU DA SPROVODE NJENU POLITIKU

PREDSJEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić upozorila je danas da je svaki ministar dužan da sprovodi dogovorenu politiku, navodeći da su oni ministri koji to nisu u stanju, „slobodni da napuste“ Vladu Srbije.

Reagujući na izjavu ministra zaduženog za inovacije Nenada Popovića da je Briselski sporazum „mrtav“ i da „evropskih integracija Srbije više nema“, premijerka je navela da je time iznio stav „direktno suprotan stavu Vlade čiji je član“.

„Podsećam da on kao ministar bez portfelja nije nadležan ni za Briselski sporazum i ocene Briselskog sporazuma, ni za evropske integracije u Vladi Srbije. Ovakve izjave može da daje kao predsednik svoje stranke, a nikako u ime Vlade“, navela je Ana Brnabić a prenijela Vlada Srbije.

Premijerka je dodala da je prva rečenica u njenom ekspozeu, odnosno programu Vlade koji je skupština usvojila kada je glasala za njen kabinet, a u vezi spoljne politike Srbije, da EU „ostaje naš strateški prioritet i cilj“.

„Ovo je nedvosmisleno politika Vlade i nikada nije dolazila u pitanje. Srbija je stabilno na evropskom putu“, navela je premijerka.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar