РС и матица

Брнабић: Размишљамо о затварању великих фирми на 7-14 дана, али бисмо то тешко поднели

ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ВИКЕНДОМ - ОД ПЕТКА У 17.00 ДО ПОНЕДЈЕЉАК У 5.00 УЈУТРУ
  • „Размишљамо о затварању жаришта, као што су Београд, Ниш и Нови Пазар

У ОКВИРУ потенцијалних нових рестриктивних мјера против епидемије вируса корона Влада Србије размишља о затварању великих фирми на седам до 14 дана, рекла је премијер Ана Брнабић.

„Размишљамо о затварању жаришта, као што су Београд, Ниш и Нови Пазар, и о затварању великих фирми на седам или 14 дана, али то бисмо тешко издржали и зато још не доносимо такве мере“, рекла је она.

Она је истакла да се струка залаже за 24-часовни карантин и додала да постоје још неки додатни кораци који могу да се предузму, али који се не доносе, јер би било тешко издржати њихове посљедице.

„Пажљиво одмеравамо рестриктивне мере. Трудимо се да то не урадимо, јер су оне важне за економију земље“, рекла је Брнабићева вечерас за ТВ „Прва“ послије сједнице Кризног штаба.

Она је поновила да је донесена одлука да се продужи полицијски час викендом, а да се разматра како примијенити изузетак за пољопривреднике, како би могли да обрађују своје њиве.

Брнабићева је потврдила да ће полицијски час трајати од петка у 17.00 до понедјељка у 5.00 часова ујутру.

„Чини ми се да је све боље, али викенди заиста јесу најпоражавајући, јер видите људе како се друже, возе бицикле, разговарају и ви знате да ћемо имати скок у броју позитивних и да ће се то видети у наредних пет-шест дана“, рекла је она.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар