Вијести РС и матица

Брнабић: Трудићемо се да роба из централне Србије дође до свих на Косову и Метохији

СУТРА У БРИСЕЛУ ОТВАРАЊЕ ПОГЛАВЉА 9 И АКТИВИРАЊЕ ПРЕТПРИСТУПНЕ ПОМОЋИ ОД 179 МИЛИОНА ЕВРА

ПРЕМИЈЕР Ана Брнабић рекла је да ће се Влада трудити да обезбиједи да роба из централне Србије дође до свих људи на Косову и Метохији.

Брнабићева је рекла да су представници привремених институција у Приштини са међународним организацијама учинили све да прекину алтернативне правце за долазак робе.

Она је изразила наду да ће међународна заједница почети да обраћа више пажње на тај проблем и да ће, осим што позива на укидање такса, обезбиједити слободан проток робе.

„Нисам велики оптимиста јер од 21. новембра нису нарочито водили рачуна о томе што су на подручју Косова и Метохије били забрањени медији из централне Србије“, рекла је Брнабићева новинарима у Београду.

Она је напоменула да је Влада Србије најављивала да може доћи до овог проблема, али да међународна заједница није имала слуха.

Говорећи о евроинтеграцијама, Брнабићева је навела да је Србија близу отварања најмање три поглавља, а прво већ сутра, и то оно о финансијским услугама.

Она је истакла да је то добар резултат ако се има у виду да је Србија близу затварања најмање три поглавља, те подсјетила да Београд има 17 отворених и више од два привремено затворена.

„То је много добар успех у тренутку када се Европа суочава са интерним проблемима“, рекла је Брнабићева.

На Међувладиној конференцији заказаној за сутра у 17.00 часова у Бриселу, Србија ће отворити девето поглавље у приступним преговорима са ЕУ и потписати Инструмент претприступне помоћи /ИПА/ од 179,1 милион евра.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар