РС и матица

Брнабић: У Сребреници јесте био злочин, али нико српски народ не може да терети за геноцид

„У ПОДРИЊУ ЈЕ УБИЈЕНО 3.267 СРБА А ЗА ТО НИКО НИЈЕ ОДГОВАРАО – НИКОМЕ НИЈЕ НИ ЖАО“
  • „Питајте директора центра „Симон Визентал“ Ефраима Зурофа, он је већи стручњак за геноцид од Ане Брнабић. Он је рекао да у Сребреници није било геноцида и да би то била релативизација речи геноцид

ПРЕМИЈЕР Ана Брнабић изјавила је да Србија не спори да је у Сребреници почињен злочин, али да српски народ не могу да терете за геноцид

Брнабићева је подсјетила да је директор центра „Симон Визентал“ Ефраим Зуроф потврдио да у Сребреници није било геноцида.

„Питајте њега, он је већи стручњак за геноцид од Ане Брнабић. Он је рекао да у Сребреници није било геноцида и да би то била релативизација речи геноцид. Српски народ не може да се терети за то“, рекла је Брнабићева новинарима.

Она је – на питање зашто је проблем да Србија каже „да је у Сребреници почињен геноцид“ – одговорила да као премијер Србије може да се руководи само оним што је рекло највише законодавно тијело, Скупштина Србије, кроз Декларацију о осуди злочина у Сребреници.

Брнабићева је подсјетила да је у Подрињу убијено 3.267 Срба и да за та убиства нико није одговарао и никоме није жао, преноси Танјуг.

„Да видимо ко је тај ко негира злочине, ко је тај ко није привео правди људе који су их починили. Зар 3.267 људи није много, зар нису важни?“, упитала је Брнабићева.

Она је поручила да Србија не велича ратне злочине, нити прибјегава ревизионизму и да је једина земља у региону која је сарађивала и изручила све људе који су били оптужени у Хагу, те казнила све починиоце злочина.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар