РС и матица

Цвијановић Вучићу: Грађани Српске виде Србију као узданицу и најјачи ослонац

ВУЧИЋ: СРБИЈА ИМА ДОБРЕ ЕКОНОМСКЕ РЕЗУЛТАТЕ И МОЋИ ЋЕ ДА РС ЈОШ ВИШЕ ПОМОГНЕ
  • „Бескрајно сам Вам захвална на томе и желим захвалити у име грађана на свим дивним пројектима које сте реализовали у Републици Српској. Ви сте у име Србије и њеног народа, истог народа и братских веза, оставили неизбрисив траг тамо. Људи с поносом помињу и Ваше име и ваше институције и пројекте које сте тамо реализовали, као што знате доста њих носи управо и назив Србија“
  • Александар ВУЧИЋ нагласио  да ће Србија увијек поштовати Дејтонски мировни споразум, сваку одлуку коју консензусом донесу три народа БиХ и да ће поштовати интегритет БиХ и интегритет РС у оквиру БиХ. Па додао: „Са РС не морам да говорим шта нас све везује, припадамо истом народу, али мислим да треба да гледамо у будућност и како да се убрзано развијамо“

ПРЕДСЈЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић захвалила је предсједнику Србије Александру Вучићу, на почетку састанка у Београду, за свијест коју показује према важности опстанка Републике Српске, те поручила да ће у њој имати доброг сарадника.

„Имаћете доброг сарадника у мени. Умијем да цијеним заједничке вриједности и трудићу се да увијек заједно радимо гђе год је то могуће. Разумијем оптерећење које носи БиХ, али исто тако сви са дужном пажњом треба да се опходимо према једној таквој ситуацији“, рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да њу интересује стабилност Републике Српске и просперитет и напоменула да зна да је потребно да се уложи доста напора не само у изградњи инфраструктуре и поправљању економске ситуације, него и да се мора радити и на демографској обнови, јачању националне свијести.

Цвијановићева је истакла да она и грађани Српске виде Србију као узданицу и најјачи ослонац.

Она је истакла да је Вучић помогао Српској у кључном моменту, и да, као неко ко је водио владу у тешким временима, никад неће престати да цијени то што је Вучић омогућио финансијску подршку Српској, што је за Републику Српску значило спас.

„Бескрајно сам Вам захвална на томе и желим захвалити у име грађана на свим дивним пројектима које сте реализовали у Републици Српској. Ви сте у име Србије и њеног народа, истог народа и братских веза, оставили неизбрисив траг тамо. Људи с поносом помињу и Ваше име и ваше институције и пројекте које сте тамо реализовали, као што знате доста њих носи управо и назив Србија“, навела је Цвијановићева.

Она је поручила да је спремна да спроводи реформе и најавила покретање националног програма обнове Републике Српске те поручила да ће цијенити сваку подршку, те да не сумња да ће доћи и од Вучића и од институција Србије.

Вучић је честитао Цвијановићевој на избору за предсједника Републике Српске и пожелио јој много успјеха у будућем раду на тој функцији.

„Желим да као председник Републике Српске чувате Републику Српску, да народ и грађани Реублике Српске буду задовољни, да људи буду срећни и богатији, али и радоснији, да буду свој на своме“, рекао је предсједник Вучић у отвореном дијелу сусрета.

Поручио је да ће Србија увијек поштовати Дејтонски мировни споразум, сваку одлуку коју консензусом донесу три народа БиХ, поштоваће интегритет БиХ и интегритет РС у оквиру БиХ.

„Са РС не морам да говорим шта нас све везује, припадамо истом народу, али мислим да треба да гледамо у будућност како да се убрзано развијамо, и градимо економске културне и све друге односе, од инфраструктурнх повезивања до већег броја инвестиција и верујем да ћемо, као у прошлости, али овог пута убрзаним темпом имати више успеха“, казао је Вучић.

Цвијановићевој је рекао да као председница РС може да очекује, захваљујући прије свега добрим економским резултатима Србије, још већу помоћ од Србије.

Замолио је да колегама и народу РС пренесе најсрдачније поздраве уз жељу да, како је рекао, заувијек сачувају РС, да брину о њој и људима који у њој живе.

„Ми ћемо умети и покушати да будемо снажан ослонац Републици Српској, баш како сте ви то пожелели“, рекао је предсједник Србије.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар