РС и матица

Дачић: Дошао сам у Сплит да покажем жељу Србије да има добре односе са Хрватском

„НЕ МОРАМО СЕ ВОЛЕТИ, МОЖЕМО ВОЗИТИ И У РИКВЕРЦ, АЛИ - ХАЈДЕ ДА ВОЗИМО УНАПРЕД“

ПОТПРЕДСЈЕДНИК Владе и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је данас у Сплиту да Србија и Хрватска треба да гледају напријед и да рјешавају све проблеме који постоје из прошлости, иако не морају ни да се око свега слажу, нити да се воле.

„Морамо да гледамо напред јер идемо напред, кола се возе унапред, можемо и уназад, али не знам докле ћемо стићи“, рекао је Дачић новинарима у Сплиту, гдје учествује на годишњем састанку министара иностраних послова држава чланица Централно-европске иницијативе.

Он је истакао да је у Сплит дошао да покаже жељу Србије да има добре односе са Хрватском.

„Направили смо нешто добро, а то је да смо заједнички продали зграду резиденције у Њујорку и чекамо посету председнице Хрватске“, рекао је Дачић и напоменуо да посета Колинде Грабар Китаровић још није заказана, али да јесу састанци радних група

Упитан да ли зна када ће се реализовати та посјета Београду, министар је рекао да су предсједник Србије Александар Вучић и Грабар Китаровић о њеној посјети разговарали приликом прошле посјете, као и у Мостару.

Међутим, како је навео, „стално имамо неке догађаје који нас враћају уназад. Зато и кажем да желимо да идемо напред и да тражимо заједничке интересе“.

„Не морамо се око свега слагати, не морамо се ни вољети, али смо сигурно ближи једни другима него са некима са којима се налазимо у европским интеграцијама“, нагласио је Дачић.

Танјуг

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар