РС и матица

Дачић: Можда ћу – кад ми буде долазио британски амбасадор – да ставим заставу Српске

БРИТАНСКИ АМБАСАДОР У ПРИШТИНИ НИКОЛАС АБОТ СА КУРТИЈЕМ РАЗГОВАРАО ИСПРЕД ЗАСТАВЕ АЛБАНИЈЕ
  • Ивица Дачић нагласио да је за њега значајније што амерички амбасадор није желио да се фотографише испред заставе Албаније у кабинету Куртија: „То је много значајније него ови што су сели. Ови што су сели нису у току шта се дешава у свету. Они благонаклоно гледају на све што уради Приштина. Нема проблема, Србија је довољно јака да се одупре свему

МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да је прича о затрованим ковертама једна у низу „класичних лажи“ Приштине, док је, како је навео, истина само једна – застава Албаније коју у свом кабинету држи Аљбин Курти.

На указивање да је у случају наводно затрованих коверти изостала реакција међународне заједнице, Дачић је рекао да „врана врани очи не вади“ и подсјетио на још неке лажи Приштине, попут оне да су 1999. говорили да је Србија заточила 100.000 људи на стадиону у Приштини и ухапсила албанску дјецу како би им узела крв и дала српским војницима и полицајцима.

„Милион лажи, цела та творевина је заснована на лажи, а истина је само једна, она стоји иза Куртија, а то је албанска застава. То је великоалбанска политика“, рекао је Дачић за ТВ Прва, поводом фотографије на којој су британски амбасадор Николас Абот и Аљбин Курти, у просторијама Самоопредјељења, а иза њих застава Албаније.

Дачић је рекао да је сједити испред заставе Албаније, заједно са Куртијем, који претендује да буде косовски премијер, „класичан акт подржавања Велике Албаније“.

„Размишљам да следећи пут кад дође амбасадор Велике Британије ставимо заставу Републике Српске“, рекао је Дачић.

Дачић је рекао да је за њега значајније то што амерички амбасадор није желио да се фотографише испред заставе Албаније у кабинету Куртија.

„То је много значајније него ови што су сели. Ови што су сели нису у току шта се дешава у свету. Они благонаклоно гледају на све што уради Приштина. Нема проблема, Србија је довољно јака да се одупре свему“, поручио је Дачић.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар