РС и матица

Дачић: Можда послушамо Рамин савјет да и Београд и Бањалука имају заједничку спољну политику

ЕДИ РАМА: СРБИЈА НЕКА НЕ ЗАЗИРЕ ОД ЗАЈЕДНИЧКЕ СПОЉНЕ ПОЛИТИКЕ ТИРАНЕ И ПРИШТИНЕ
  • Ивица ДАЧИЋ: Не брине ме Рама, него то што међународна заједница не реагује на очигледне покушаје стварања такозване „велике Албаније“

РАЗМИШЉАМ да можда послушамо савјет Едија Раме, па да сутра Министарство спољних послова Србије донесе одлуку о заједничкој спољној политици Београда и Бањалуке, као гесту који би потврдио да је и Србија за то да у региону треба престати са „истим старим сра*има из прошлости“ и ићи напријед, прокоментарисао је, са иронијом, министар Ивица Дачић данашњу изјаву албанског премијера да Србија не треба да се осјећа угрожено због споразума Тиране и Приштине о заједничкој спољној политици.

„Приштина не може самостално ни да води спољну политику, јер су Косово и Метохија саставни део Србије, па, према томе, Рама је требало са Београдом да постигне тај споразум и сигуран сам да се он због тога не би осећао уопште угрожено, већ да иде напред“, додао је шеф српске дипломатије, у истом тону, у изјави за Танјуг.

Међутим, каже Дачић, не брине њега Рама, него то што међународна заједница не реагује на очигледне покушаје стварања такозване „велике Албаније“.

„Тај план и пројекат се више и не крије, нити је реч о некаквој тајној завери. Покушаји његове реализације дешавају се пред оцима свих“, упозорио је Дачић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар