RS i matica

Dačić: Možda poslušamo Ramin savjet da i Beograd i Banjaluka imaju zajedničku spoljnu politiku

EDI RAMA: SRBIJA NEKA NE ZAZIRE OD ZAJEDNIČKE SPOLJNE POLITIKE TIRANE I PRIŠTINE
  • Ivica DAČIĆ: Ne brine me Rama, nego to što međunarodna zajednica ne reaguje na očigledne pokušaje stvaranja takozvane „velike Albanije“

RAZMIŠLJAM da možda poslušamo savjet Edija Rame, pa da sutra Ministarstvo spoljnih poslova Srbije donese odluku o zajedničkoj spoljnoj politici Beograda i Banjaluke, kao gestu koji bi potvrdio da je i Srbija za to da u regionu treba prestati sa „istim starim sra*ima iz prošlosti“ i ići naprijed, prokomentarisao je, sa ironijom, ministar Ivica Dačić današnju izjavu albanskog premijera da Srbija ne treba da se osjeća ugroženo zbog sporazuma Tirane i Prištine o zajedničkoj spoljnoj politici.

„Priština ne može samostalno ni da vodi spoljnu politiku, jer su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, pa, prema tome, Rama je trebalo sa Beogradom da postigne taj sporazum i siguran sam da se on zbog toga ne bi osećao uopšte ugroženo, već da ide napred“, dodao je šef srpske diplomatije, u istom tonu, u izjavi za Tanjug.

Međutim, kaže Dačić, ne brine njega Rama, nego to što međunarodna zajednica ne reaguje na očigledne pokušaje stvaranja takozvane „velike Albanije“.

„Taj plan i projekat se više i ne krije, niti je reč o nekakvoj tajnoj zaveri. Pokušaji njegove realizacije dešavaju se pred ocima svih“, upozorio je Dačić.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar