РС и матица

Дачић: Понекад мислим да су Срби у Србији угрожена категорија

„СРБИ И ЦРНОГОРЦИ СУ БРАЋА, АЛИ ТРЕБА ПРЕИСПИТАТИ ДА ЛИ СЕ БРАЋА ТАКО ПОНАШАЈУ“
  • Указао да „неке јавне личности потписују све што је против Србије“. Нагласио да су се „сви сами јавили, од Чедомира Јовановића и Ненада Чанка“ и да „потписују апеле, кажу да је Република Српска геноцидна творевина, борили су се да се бомбардује Србија, сад хоће да признају Косово, за све оптужују Србију, а сад сам ја мета
  • У емисији ТВ Хепи објаснио да је мислио сам на оне из Црне Горе у Србији који имају пословне империје и раде за ЦГ-агентуре. Потом је цитирао Земљопис Краљевине Црне Горе из 1911. године, у којем, како је навео, пише да у Црној Гори живе чисти Срби који говоре српским језиком и православне су вјере

МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић оцијенио је данас као моралну обавезу сваког ко је поријеклом из Црне Горе да не ћути на „отимање српских светиња“ и додао да „Срби и Црногорци јесу браћа“, али да „треба преиспитати да ли се браћа тако понашају“.

Објашњавајући на кога је мислио кад је рекао да треба преиспитати да ли они који подржавају власт Мила Ђукановића заслужују држављанство Србије, Дачић је Телевизији „Хепи“ изјавио да „није мислио на обичне грађане и оне који су генерацијама у Србији“, већ на оне који „имају пословне империје, кланове и раде за црногорске агентуре“, и рекао да понекад мисли да су „Срби у Србији угрожена категорија“.

„Не могу агентуре да из Србије раде против Србије, ја не причам о обичним људима који су ко зна кад дошли, и тако мисли већина грађана“ рекао је Дачић и нагласио да он има „низ сарадника пореклом из Црне Горе, али су то људи који имају осећај заједништва“.

Дачић је оне који су га критиковали због изјаве о Црногорцима у Србији, питао зашто нису критиковали Ђукановића који је „угрозио права 30 одсто становника“ и додао да „неке јавне личности потписују све што је против Србије“.

Министар је рекао да су се „сви сами јавили, од Чедомира Јовановића и Ненада Чанка, преко Црногорске партије која каже да подржава сваку власт у Црној Гори“.

„Потписују апеле, кажу да је Република Српска геноцидна творевина, борили су се да се бомбардује Србија, сад хоће да признају Косово, за све оптужују Србију, а сад сам ја мета“ рекао је Дачић.

„Зоран Лутовац је био амбасадор кад је Црна Гора признала Косово, рекао је да ће се повући, па је остао до 2013. године. Драган Ђилас и његова странка кажу да ја ‘пребројавам крвна зрнца’, а он је отерао Роме испод (београдског моста) ‘Газеле’ што нису радили ни много шизофренији људи“, рекао је Дачић.

Поновио је да „стручњаци треба да сагледају проблеме и необичности“ новог црногорског закона о вјероисповијести и да о томе обавијесте међународне институције, и поновио да „нико није ујединио Србе у Црној Гори као ова ситуација“.

Дачић је поновио да се „Србија залаже за мир и за дијалог“.

Дачић је у емисији ТВ Хепи цитирао „Земљопис Краљевине Црне Горе“ из 1911. године, у којем, како је навео, пише да „у Црној Гори живе чисти Срби који говоре српским језиком и православне су вјере“.

(Бета)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар