РС и матица

Дачић: Знате ли када ћемо признати Косово за државу и дати да уђе у УН? Кад на врби роди грожђе!

„У ПРИШТИНИ НЕЋЕ ДА ПРИЧАЈУ О ГРАНИЦИ, А ХОЋЕ ПРЕШЕВО И БУЈАНОВАЦ – МНОГО СУ ПАМЕТНИ“

МИНИСТАР спољних послова Ивица Дацицћ поручио је данас да ће Србија признати косовску независност и дозволити им столицу у УН „кад на врби роди грожђе“ и истакао да приштинске власти свакодневно упућују веома разнолике поруке које немају везе са реалношћу.

По питању КиМ треба тражити компромис, а за изјаве Хашима Тачија у вези са припајањем Прешева рекао је да „он нешто мора да прича, јер га нападају са свих страна“.

„Они неће да причају о корекцији, а хоће Прешево и Бујановац? Много су паметни. А знате ли када ће то бити, да КиМ уђе у УН, да их признамо као државу? Кад на врби роди грожђе“, рекао је Дачић новинарима у амбасади Грчке у Београду.

Они који су признали Косово и правили аранжмане са Мартијем Ахтисаријем су, каже, сада запрепашћени што се разговара о границама, а први су прогласили Косово за државу и нарушили интегритет Србије.

То значи, наводи министар, да они не желе да се било шта окрњи од онога што називају „косовска држава“.

„Ми смо изашли са неким предлозима, а пошто су они против корекције граница, шта они предлажу нама?“, упитао је Дачић наводећи да друга страна, која не жели корекције, жели да Србија призна Косово, а да добије ЗСО за сјевер Косова.

„Ја кажем заборавите, од тога нема ништа“, поручио је Дачић.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар