Вијести РС и матица

Ђилас, Зеленовић и Албахари из Брисела: Не одустајемо од бојкота избора

СРЕЛИ СЕ СА ПОТПРЕДСЈЕДНИЦОМ ЕП ДОБРЕВОМ И ЕВРОПОСЛАНИЦИМА ФАЈОН И БИЛЧИКОМ

ПРЕДСТАВНИЦИ опозиције у Србији, окупљени око идеје бојкота, данас су у Европском парламенту (ЕП) у Бриселу поновили да остају јединствени у одлуци да бојкотују предстојеће изборе, и на републичком, и на локалном нивоу.

У саопштењу Савеза за Србију (СзС) се наводи да су председавајући СзС Драган Ђилас, градоначленик Шапца Небојша Зеленовић и функционер Покрета слободних грађана (ПСГ) Натан Албахари разговарали у Бриселу с потпредсједницом ЕП Кларом Добрев и с европосланицима Тањом Фајон и Владимиром Билчиком – члановима делегације ЕП у дијалогу о изборним условима у Србији.

Званичници из СзС су одлуку о бојкоту избора образложили рекавши да се у Србији интензивирају притисци на медије, да се телевизија Н1 „протерује“ из понуде кабловских оператера, да је „још бруталнија медијска сатанизација неистомишљеника режима“, и да постоје покушаји успостављања потпуне контроле над правосуђем и бирачима.

Оцијенили су „да је сада свима јасно“ да је предсједник Србије Александар Вучић обмануо представнике ЕП који су учествовали у дијалогу о изборним условима у Србији, те да власти нису испуниле ништа што су обећале.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар