Glavno RS i matica

Đurić: Ako Srbi uhapšeni u Gnjilanu ne budu pušteni do noći – zadugo neće biti dijaloga

NAGLASIO DA NE GOVORI SAMO SVOJE IME JER PRENOSI I „VUČIĆEVU PORUKU“
  • Kosovska policija“ uhapsila načelnika Kosovsko-pomoravskog okruga Radovana Stojkovića, direktora Filijale NSZ Jovana Denića, kao i Nenada Stojanovića, pripadnika Vojske Srbije, koji živi na KiM, a radi u Vranju. Uhapšeni su i braća Aleksandara i Predrag Đorđević, jedan aktivni i jedan penzionisani pripadnik MUP

UKOLIKO petorica uhapšenih u opštini Gnjilane do večeras ne budu oslobođeni, dijaloga neće biti „za dugo vremena”, poručio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je istakao da je to i poruka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i da su predstavnici Evropske unije već obaviješteni o tome, ali da još nema nikakvog odgovora.

Đurić je, na vanrednoj konferenciji za novinare, rekao da je kosovska policija uhapsila u opštini Gnjilane načelnika Kosovsko-pomoravskog okruga Radovana Stojkovića, direktora Filijale NSZ Jovana Denića, kao i Nenada Stojanovića, pripadnika Vojske Srbije, koji živi na KiM, a radi u Vranju.

Takođe, uhapšeni su i braća Aleksandara i Predrag Đorđević, jedan aktivni i jedan penzionisani pripadnik MUP.

„Napad je izvršen na brutalan način, po oprobanom scenariju albanskih ekstremista, potpuno suprotno svemu što je dogovoreno na poslednjem sastanku Vučića i Federike Mogerini, kada je jasno i nedvosmisleno dogovoreno da se ovakve stvari neće dešavati, a Albanci preuzeli obavezu da će se prema našim ljudima ophoditi sa poštovanjem, što je prisustvom garantovala i Mogerini”, rekao je Đurić.

Kako je rekao, petorica Srba su uhapšena zbog verbalnog delikta i to u trenutku kada se u Londonu sastaju premijeri regiona, da razgovaraju o miru.

„Jedini njihov greh je što su se verbalno suprotstavili formiranju vojske Kosova”, rekao je Đurić.

Šiptari pod pritiskom oslobodili svu petoricu uhapšenih

PETORICA Srba, koje su pripadnici specijalnih snaga kosovske policije uhapsili jutros, oslobođeni su nešto poslije 12 sati, prenosi RTS.

Braća Aleksandar i Predrag Đorđević iz sela Berivojce u Kosovskoj Kamenici, koja su bila među jutros uhapšenim, puštena su na slobodu nakon što su dali izjave u policijskoj stanici u Kamenici.

„Bili smo osumnjičeni da smo podrivali ustavni poredak Kosova i pretili srpskim pripadnicima Kosovskih bezbednosnih snaga. Mi smo to demantovali, a oni nisu pronašli ništa što bi nas teretilo, tako da smo pušteni kućama”, rekao je za RTV Puls Aleksandar Đorđević.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar