РС и матица

Ђурић: КиМ никада неће бити дио Албаније – неће то бити ниједан педаљ Србије

„ТАЧИ БИ КАО МОРАО ДА ЗНА ДА СРБИЈА НЕМА НАМЕРУ ДА СЕ УЈЕДИЊУЈЕ СА АЛБАНИЈОМ“
  • «Пројекат `велике Албаније`, која комада и гута околне државе, поражен је 1945-те и биће поражен сваки пут када се појави на историјској сцени»

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је данас да Косово и Метохија никада неће бити дио Албаније.

„Ниједан педаљ Србије то никада неће бити. То смо решили још у мају 1945. године када је поражен нацизам“, саопштио је Ђурић.

Он наглашава да би Хашим Тачи као држављанин Србије и представник привремених институција у Аутономној покрајини Косово и Метохија морао да зна да Србија нема намјеру да се уједињује са Албанијом, и да је сваки облик сепаратизма противан нормама домаћег и међународног права.

Ђурић подсјећа да је „Велика Албанија“ фашистички пројекат, поражен 9. маја 1945. године и да је, поново позивати на њено стварање, и то на дан одржавања европских избора, шамар у лице Европи.

„Тим пре запањујуће је ћутање међународних званичника на позиве на комадање и распарчавање суверених и међународно признатих држава чланица Уједињених нација“, навео је Ђурић.

Било реакције споља или не, једно је сигурно – пројекат „Велике Албаније“, која комада и гута околне државе, биће поражен сваки пут када се појави на историјској сцени, закључио је директора Канцеларије за Косово и Метохију.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар