Вијести РС и матица

Ђурић: Морају се истражити оптужбе Раде Трајковић која Србији подмеће „државни тероризам“

УПОЗОРИО ДА СЕ РАДИ О НАПАДУ НА ДРЖАВУ, `ЦРТАЊУ МЕТА` И ШИРЕЊУ ПАНИКЕ
  • Марко ЂУРИЋ: Очекујем од надлежних државних органа да истраже наводе Раде Трајковић и природу њених односа са привременим институцијама самоуправе у Приштини и са појединим страним дипломатама са којима, како је и сама потврдила, одржава редовне контакте

ДИРЕКТОР Владине канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да је Рада Трајковић на најдиректнији начин државу Србију оптужила за „државни тероризам“ и убиство предсједника Иницијативе СДП Оливера Ивановића и да је неопходно утврдити да ли она говори истину, односно каквим доказима располаже за тако опасне и бесрамне тврдње.

„У свим цивилизованим друштвима мора постојати одговорност за јавно изговорену реч, и слобода говора не подразумева право да без икаквих консеквенци неосновано и без доказа блатите и клевећете кога желите“, навео је Ђурић поводом гостовања Трајковић на Н1 током којег је, између осталог, рекла да опструкција истраге убиства Оливера Ивановића долази директно од предсједника Србије Александра Вучића.

Ђурић је казао да уколико она не говори истину, потребно је утврдити да ли у овом својеврсном ширењу панике и цртању мете има елемената правне одговорности.

„Лично не мислим да је овај напад на државу и демократски изабране представнике само чин политичке неодговорности или патолошке мржње Раде Трајковић према сопственој држави, иако је вероватно и то“, навео је Ђурић.

Он је казао и да „све“ указује на то да је Трајковић „само један од учесника организоване кампање рушења угледа државе и њених институција“, као и да је „у циљу очувања друштвене стабилности, потребно утврдити ко са којим мотивом учествује у тој кампањи и ко је њен наручилац и инспиратор“.

Ђурић је рекао да очекује од надлежних државних органа да истраже наводе Раде Трајковић и природу њених односа са привременим институцијама самоуправе у Приштини и са појединим страним дипломатама са којима, како је и сама потврдила, „одржава редовне контакте“.

(Бета)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар