Vijesti RS i matica

Đurić: Srbi neće prepustiti Albancima četiri opštine na severu Kosmeta

„ODLUKOM DA IZAĐU NA IZBORE ONEMOGUĆILI SU UPAD NA SEVER KiM“

DIREKTOR Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da Srbi neće prepustiti Albancima četiri opštine na sjeveru Kosmeta i naglasio da su Srbi, odlukom da izađu na izbore koje je raspisala Priština, onemogućili plan Prištine da to učini.

„Albanci su smislili fantastičan plan. Nadali su se da će Srbi na severu da bojkotuju izbore, pa da oni ušetaju u srpske institucije i da montiraju Albance ili neke svoje marionete, a da Srbi ostanu po strani. To nećemo dozvoliti“, rekao je Đurić za Televiziju „Prva“.

Govoreći o kritikama opozicije na odluku Srpske liste da izađe na izbore, Đurić je naveo da su oni čekali da vide šta će Srbi odlučiti, pa da kritikuju u svakom slučaju.

„Šta god da smo odlučili, oni bi bili protiv toga, kako bi otpužili državu i na toj temi politički profitirali“, smatra Đurić.

Komentarišući izjavu predsjednika Kosova Hašima Tačija da ne očekuje ništa od sastanka u Berlinu na koji je pozvan zajedno sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i liderima iz regiona, Đurić je rekao da politika Prištine ima dva lica.

„Jedno je ono koje pokazuje pred međunarodnom zajednicom kada Tači govori da je za dijalog i ukidanje taksa, a drugo u Prištini, kada njegove stranačke kolege otvoreno kažu da je cilj uvođenja taksa da se Srbima nanese šteta“, naveo je Đurić.

Prema njegovim riječima, Priština i ne krije da joj je jedini cilj da se Srbima nanese što je moguće veća šteta i time pokazuju kakav je njihov odnos prema dijalogu.

On je dodao da i mnogi u međunarodnoj zajednici imaju dva lica, jer deklarativno kažu da su protiv taksa.

„Vidi se ko je čiji učenik i ko je od koga naučio politiku sa dva lica“, rekao je Đurić.

(Srna)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar