RS i matica

Dodik, Vučić i Orban o regionu i jačanju saradnje Srbije i Srpske sa Mađarskom

BILO RIJEČI I O TOME KAKO DA BANJALUKA I BEOGRAD ISKORISTE MAĐARSKU „SUSJEDSKU POMOĆ“
  • Razgovarano i o formiranju srpsko-mađarskog investicionog fonda za podršku malim preduzetnicima u realnom sektoru u Srbiji i Republici Srpskoj

SRPSKI član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u Srbiji sa predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saznaje Srna.

Dominantna tema susreta trojice državnika bili su saradnja u regionu i dinamičniji razvoj bilateralnih odnosa Mađarske, Srbije i Republike Srpske.

Poseban naglasak, kako saznaje Srna, stavljen je na mogućnost saradnje u izgradnji energetskih infrastruktrnih objekata, ali i na to kako bi Republika Srpska i Srbija mogle iskoristiti benefite i pomoć koje pruža Mađarska u okviru projekta „Susjedska pomoć”.

Ta vrsta pomoći odnosi se posebno na razvoj farmerske proizvodnje u Srbiji i Republici Srpskoj koja bi bila stimuilisana i kroz nabavku mehanizacije po vrlo povoljnim uslovima.

Razgovarano je i o formiranju srpsko-mađarskog investicionog fonda za podršku malim preduzetnicima u realnom sektoru u Srbiji i Republici Srpskoj.

Dodik, Orban i Vučić razgovarali su i o evropskoj perspektivi regiona, s naglaskom na činjenicu da Mađarska treba da predloži ime novog evropskog komesara za proširenje Evropske unije.

(Srna)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar